По-тежка мярка

Снимка: ОД на МВР

Окръжната прокуратура в Шумен внесе протест срещу определение на  Шуменския окръжен съд пред Апелативния съд във Варна. С него се иска отмяна на определението на първата съдебна инстанция, с което е отказано изменение на домашния арест на обвиняемия за държане с цел разпространение на 5 кг марихуана Денис Х. – престъпление, извършено като продължавано деяние.

Искането за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда на обвиняемия, а именно задържане под стража, е заради нарушаване от страна на Денис на домашния арест. 26-годишният обвиняем е бил засечен от полицейски служител на 18 март в 11,30 и в 13,30 часа в автомобил в Шумен, като напускането на адреса, където е бил длъжен да търпи домашния си арест, е било направено без разрешение.

Денис Х. бе привлечен като обвиняем за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества на 20 февруари тази година. В условията на неотложност при претърсване на автомобила му полицейски служители намериха 5 кг съцветия от марихуана. С наркотиците Денис се снабдявал от Варна и Шумен.

Предстои по протеста на Окръжната прокуратура в Шумен да се произнесе Апелативният съд във Варна.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Библиотека в дървото

Малка библиотека за свободно ползване на открито ще бъде обособена в градинката над Военното училище в Шумен. Това е поредният проект на екипа, който изгради Младежката сфера в града. Дънерът на старо отрязано дърво ще бъде преобразен в своеобразна библиотека. Това обясниха за Радио Шумен Емил Личев – технически ръководител и Михаел Върбанов –..

публикувано на 15.10.19 в 11:19

Катастрофа на гара Каспичан

Двама машинисти пострадаха при инцидент на каспичанската жп гара снощи. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен. Около 19:30 ч. вчера на жп гара Каспичан дизелов локомотив, управляван от 53-годишен мъж от Търговище  и 55-годишен мъж от село Белокопитово, който бил помощник- машинист, извършвали маневра за прикачване. При извършване на..

публикувано на 15.10.19 в 11:06

Бойко Борисов в Шумен

Министър-председателят Бойко Борисов пристига днес в Шумен. В 17 ч. той ще посети шуменския Филиал на Медицинския университет във Варна. Очаква се премиерът да се срещне с ръководството и възпитаниците на учебното заведение. По-късно, в 18 ч., Бойко Борисов ще разгледа ремонтираната сграда на новия Дом за стари хора "Д-р Стефан Смядовски" в Шумен...

публикувано на 15.10.19 в 10:56

Подкрепа за незрящите

Ден на отворените врати е 15 октомври в Центъра за социална рехабилитация и интеграция на хора със зрителни увреждания в Шумен. Повод за това е Месецът на белия бастун, който ще продължи до 13 ноември, съобщи Галина Петкова, ръководител на структурата. Всеки, който желае, може днес да се запознае с предлаганите услуги или да види демонстрации на..

публикувано на 15.10.19 в 10:44

Помощи за първолаци - до днес

Днес изтича последният срок, в който родителите на първокласници могат да кандидатстват за еднократна помощ от 250 лева. За това напомнят от Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ в Шумен. До миналата седмица в службата бяха подадени близо 900 заявления. Има над 50 отказа, които са основно заради надвишаване на определения месечен доход от..

публикувано на 15.10.19 в 09:15

Пореден приз за „Арена Шумен“

Многофункционалната зала „Арена Шумен“ беше отличена от немската организация ICONIC AWARDS в категория за иновативна архитектура. Наградата беше връчена на церемония в Мюнхен на арх. Калоян Колев от студио „Атек-ВД“, който е един от създателите на архитектурния проект за съоръжението. Това е поредно отличие за „Арена Шумен“, която в края на..

публикувано на 15.10.19 в 07:00

Мъгли и слънце във вторник

Мъгливо е на места в Североизточна България тази сутрин. Очаква се около и следобед облачността да се разкъса и намалее до слънчево. Ще остане почти тихо, по крайбрежието със слаб източен вятър. Очакваните максимални температури са между 23 и 28 градуса, за Шумен – около 3 градуса.

публикувано на 15.10.19 в 06:47