Кампанията „Купи и сподели“ и в Шумен

| обновено на 06.04.19 в 13:28

Благотворителната акция „Купи и сподели“ беше официално открита днес в Шумен. Инициативата е част от четвъртото издание на традиционната кампания на омбудсмана Мая Манолова „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“. В рамките на „Купи и сподели“ всеки има възможност да дари трайни хранителни продукти, които ще бъдат раздадени на възрастни хора преди Великден. Това може да се случи в 13 обекта на шуменската верига BulMag. В хранителните магазини са на разположение брандирани колички, в които желаещите могат да оставят закупените от тях хранителни продукти. Първото дарение на целия списък с трайни стоки днес направи общественият посредник на община Шумен Иван Капралов. В акцията тази година ще се включат и над 50 деца, членове на Организацията на българските скаути. На 12, 13, 19 и 20 април младежите ще са в магазини в Шумен и Варна, за да разясняват на място целите на кампанията и да подпомогнат желаещите да направят дарение. През миналата година в рамките на „Купи и сподели“ в Шумен бяха събрани над 400 пакета с хранителни продукти. Освен в Шумен, благотворителната акция се провежда и в Търговище, Варна и Дулово.

Тази година кампанията „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“ отново набира средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Българският червен кръст (БЧК):

IBAN: BG53UNCR70001522802795

Банков код: UNCRBGSF

При попълване на платежно нареждане всеки може да посочва точно за коя община иска да направи дарението и така преведените от него средства ще отидат при пенсионери от предпочитаното населено място.

Дарения могат да се правят и онлайн от България и чужбина на сайта на БЧК, както и с SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

МБАЛ с воден резервоар

„МБАЛ - Шумен разполага със собствен воден резервоар. Количеството резервна вода ще стигне за нормална работа на болницата за едно денонощие. Проблеми ще има, ако няма вода по-дълго от предварителното обявеното от „ВиК“. Това каза за Радио Шумен директорът на най-голямото в областта  лечебно  заведение д-р Димитър Костов. Радио Шумен припомня,..

публикувано на 18.06.19 в 15:32

Промяна в движението

Спират движението в двете посоки по АМ „Хемус“ в участъка от п. в. „Белокопитово“ до кръстовището при с. Панайот Волово утре от   23:00 ч. до 24:00 ч., съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. Причината е монтаж на рамка за тол системата. За да не се затруднява трафикът през деня, късно вечерта ще се монтира рамката, която е с дължина..

публикувано на 18.06.19 в 15:15

УСШ празнува половин век

Ученическата спортна школа "Хан Крум" в Шумен ще представи голям спортен спектакъл по повод 50-годишнината от създаването си. Това съобщи за Радио Шумен Валентин Савчев - директор на школата. "В спектакъла ще бъдат включени само деца от Ученическата спортна школа, в която развиваме 9 вида спорт. Всеки спорт ще бъде представен в рамките на 10 минути в..

публикувано на 18.06.19 в 13:36

КАТ на всеки километър

Засилени проверки по пътищата започват от днес до края на седмицата на територията на област Шумен. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР. Специализираната полицейска операция е във връзка с увеличаването на тежките пътнотранспортни произшествия в страната и загиналите 15 души при катастрофи от 14 до 17 юни. Вниманието на пътните полицаи..

публикувано на 18.06.19 в 12:15
Д-р Петко Загорчев

Ако ни ухапе змия

В сезона на отпуските при разходка сред природата   е много вероятно да срещнете змии. От близо 20-те вида змии, срещани на територията на България, само ухапването от пепелянка и усойница може да бъде заплаха. Те са най-опасни за малки деца и по-възрастни хора, при здрав човек ухапването причинява сериозен дискомфорт, но няма пряка опасност за..

публикувано на 18.06.19 в 10:52

Искат аванс за социални услуги

Аванс от 236 000 лв. от социалното министерството иска да получи общината във Велики Преслав, за да започне подготовка за разкриване на социални услуги в Центъра за обществена подкрепа и в Дневния център за подкрепа на деца с увреждания, който се изгражда в момента. За този аванс съветниците трябва да дадат съгласие на днешната общинска сесия като..

публикувано на 18.06.19 в 07:07

Разселване на дивите зайци

220 диви зайци ще разселят през тази година на територията на сдружението си ловците от СЛРД „Сокол“-Шумен. Това съобщи адвокат Стоян Стоянов, който е председател на УС на дружеството. Днес членове на сдружението разселиха 70 зайчета на възраст около три месеца. Районите, където бяха пуснати животните,  предварително бяха прочистени от хищници...

публикувано на 17.06.19 в 16:52