Кампанията „Купи и сподели“ и в Шумен

| обновено на 06.04.19 в 13:28

Благотворителната акция „Купи и сподели“ беше официално открита днес в Шумен. Инициативата е част от четвъртото издание на традиционната кампания на омбудсмана Мая Манолова „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“. В рамките на „Купи и сподели“ всеки има възможност да дари трайни хранителни продукти, които ще бъдат раздадени на възрастни хора преди Великден. Това може да се случи в 13 обекта на шуменската верига BulMag. В хранителните магазини са на разположение брандирани колички, в които желаещите могат да оставят закупените от тях хранителни продукти. Първото дарение на целия списък с трайни стоки днес направи общественият посредник на община Шумен Иван Капралов. В акцията тази година ще се включат и над 50 деца, членове на Организацията на българските скаути. На 12, 13, 19 и 20 април младежите ще са в магазини в Шумен и Варна, за да разясняват на място целите на кампанията и да подпомогнат желаещите да направят дарение. През миналата година в рамките на „Купи и сподели“ в Шумен бяха събрани над 400 пакета с хранителни продукти. Освен в Шумен, благотворителната акция се провежда и в Търговище, Варна и Дулово.

Тази година кампанията „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“ отново набира средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Българският червен кръст (БЧК):

IBAN: BG53UNCR70001522802795

Банков код: UNCRBGSF

При попълване на платежно нареждане всеки може да посочва точно за коя община иска да направи дарението и така преведените от него средства ще отидат при пенсионери от предпочитаното населено място.

Дарения могат да се правят и онлайн от България и чужбина на сайта на БЧК, както и с SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Пета ВиК авария

Локализирано е мястото на голямата авария, заради която Шумен и Велики Преслав са без вода. Това съобщи за Радио Шумен  главният инженер на ВиК – Шумен Дарина Мартева. Проблемът е в изоставена ябълкова градина на разклона за село Драгоево, община Велики Преслав. В момента се работи по осигуряването на достъп до мястото на аварията. „До тъмните..

публикувано на 23.10.19 в 15:55

Свалят плакати от дървета

Заповед за премахване на плакати от дървета и други нерегламентирани места издаде и.д. кмет на община Велики Преслав Димо Бодуров. Заповедта излиза след подаден сигнал в ОИК за разпространяване на предизборни материали на забранени места. Сигналът е пуснат от привърженик на политическа партия, след което местната комисия взема решение да уведоми..

публикувано на 23.10.19 в 15:47

Синдикална подписка

200 души са подкрепили подписката на КНСБ срещу злоупотребите от страна на работодателите при сумираното изчисляване на работното време и некоректното заплащане на извънредния труд. Това съобщи днес вицепрезидентът на синдиката Пламен Нанков. „Все по-често има прикриване и неизплащане на трудови възнаграждения при сумирано изчисляване на работно..

публикувано на 23.10.19 в 15:32

Ротари клуб в акция

Благотворителна инициатива в подкрепа на борбата с полиомиелита „Вземи вещ – дари надежда за живот“ организира в събота шуменският Ротари клуб. На принципа на гаражната разпродажба всеки може да купи аксесоар, бижу или вещи за дома.   Базарът ще е на ул. „Черноризец Храбър“ № 8, ще започне в 10 ч. и ще продължи до 16 ч. на 26 октомври. Членовете на..

публикувано на 23.10.19 в 15:18

Дарение за най-малките бебета

Пациентен монитор на стойност 2720 лева получи днес Неонатологично отделение на болницата в Шумен. Дарението е изпълнено по кауза „Дари шанс за живот на новородените деца в тежко състояние” по проекта „Дарявай, докато четеш” на Инер Уил Клуб - Шумен. Това каза главният координатор на проекта Здравка Йорданова и обясни за какво се използва уредът...

публикувано на 23.10.19 в 14:43

ВиК търси голяма авария

В момента нямам прогнози кога ще започне водоподаване за Шумен. Това заяви за Радио Шумен главният инженер на ВиК Дарина Мартева. "Имаме преднапорна помпена станция "1300" две атмосфери. Трябва да намерим голяма авария и да започнем да я отстраняваме. За да пуснем помпите в помпената станция, ни трябва поне минимален напор четири. Имаме индикация за..

публикувано на 23.10.19 в 14:23

Помощ за специални деца

Във Велики Преслав днес бяха представени новите социални услуги, които се предоставят в Дневния център за подкрепа на деца с увреждания и в Центъра за обществена подкрепа. Двете заведения бяха изградени по проект. Те заработиха през септември с 24 непълнолетни потребители, като набирането на желаещи продължава. Дневният център е с капацитет 50..

публикувано на 23.10.19 в 12:18