"Майкрософт" отличи наши деца

4
Снимка: Профилирана езикова гимназия

15 ученици от Езиковата гимназия вече притежават специален световно признат сертификат с подписа на Сатя Надела – главен изпълнителен директор на Microsoft.

За първи път на 14 април в Профилираната езикова гимназия "Н. Вапцаров" в Шумен се проведе изпит за международно признатите от бизнеса сертификати на Майкрософт - Microsoft Office Specialist. Изпитът е на английски език и се провежда онлайн в платформата Certiport - световен лидер в изпълнението на сертификационни изпити.

Сертификатите връчи доц. д-р Николай Нетов от Стопански факултет на Софийски университет. “100% успешни!“ - така той определи участниците в изпита, защото всички явили се десет ученици успешно защитиха своя сертификат.

Най-добре се представи Жени Каракашева от 12 "а" клас, която достигна 954 точки от 1000 възможни на изпита за Word 2016, а Мартин Великов от 11 "в" клас вече притежава два сертификата за отлично владеене на Word 2016 и на PowerPoint 2016.

Това е втора изпитна сесия, на която се явяват възпитаниците на Езиковата гимназия в Шумен. В началото на април други пет ученици участваха в национална пролетна лагер-школа „CareerIT World Championship 2019“, посветена на бизнес приложенията с изкуствен интелект и приложенията за креативен дизайн на световните лидери Microsoft и Adobe. Там те успешно се сертифицираха, като най-добре се представи Таня Иринкова от 11"а" (963 т. от 1000 т.).


Галерия