Детска градина светна с европари

13
Снимка: Община Русе

Обновената детска градина „Пинокио 2“ и прилежащото й дворно пространство бе открита официално днес в Русе. На събитието присъства и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

От обновените условия ще се възползват над 94 деца, а вложените безвъзмездни средства са близо 1 200 000 лева.

По проекта е извършен цялостен ремонт на сградата, внедрени са мерки за енергийна ефективност, както и благоустрояване на прилежащите дворни пространства, в това число и изграждане на нови открити площадки за игра, спортна площадка и озеленяване.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Кръвта не стига

600 човека ежедневно се нуждаят от кръвопреливане в България, каза днес в Русе д-р Надежда Тодоровска – заместник генерален директор на БЧК. За да се задоволи тяхната потребност от кръв и кръвни продукти, е важно да има ясна стратегия как да се увеличат безвъзмездните дарители. В света 80 % от тях са хора, които са на работните си места или живеят в..

публикувано на 23.04.19 в 16:10

Възрастните шофьори на тестове

До края на годината трябва да се предприемат адекватни мерки, за да се намали броят на пътно-транспортните произшествия.Това заяви в Русе председателят  на Държавната агенция за пътна безопасност Малина Крумова. Като част от тези мерки са обезопасяване на инфрастуктурата, въвеждане на ограничителни системи, успокояване на движението в..

публикувано на 23.04.19 в 15:46
Д-р Зарзаланов

Лекар осъден за наркорецепти

Окръжният съд в Русе осъди лекар за издаване на рецепти за лекарства, съдържащи наркотични вещества. Д-р Петър Зарзаланов е нарушил закона като е подписал повече от 150 такива рецепти от 2012 година до 2017 г., когато е започнало разследването срещу него. Работата на прокуратурата започва през 2017 г., когато е получен сигнал за..

публикувано на 23.04.19 в 15:18

Събират играчки и бижута

Благотворителен кът с предмети от бита е подреден в семейния център на „Еквилибриум“ в Русе. Показани са също книжки, играчки и бижута, които русенци са дарили с благотворителна цел. Средствата, събрани от продажбата, ще се използват за обогатяване на дейностите в първия в страната интерактивен семеен център „В света на ранното детство“.

публикувано на 23.04.19 в 09:28

Пешеходец сгазен на зебра

95-годишен пешеходец е загинал при катастрофа на улица „Плиска“ в Русе, съобщават от полицията. Сигналът е постъпил след 11 ч. Установено е, че на прав участък лек автомобил „Фолксваген“ с русенска регистрация, управляван от 71-годишен водач, блъснал мъжа, който пресичал на пешеходна пътека. Причините за катастрофата се изясняват, образувано е..

публикувано на 22.04.19 в 17:01

Данъци с награди

Награди ще има за изрядните данъкоплатци в община Ценово, съобщават от местната администрация. До края на април хората могат да платят данъците към хазната с отстъпка и така да се включат в разиграването на техника за дома. За късметлиите са подготвени телевизор, микровълнова фурна и тонколонки за компютър. Инициативата се реализира за първи път в..

публикувано на 22.04.19 в 13:33

Хиляди се хванаха на хоро в Русе

Няколко хиляди души се включеха в най-дългото хоро в Русе, съобщиха от областната администрация. На площад „Свобода“ концерт изнесе народният певец Илия Луков и танцова формация „Мездра“. Областният управител на област Русе Галин Григоров беше сред гостите на концерта на народния певец Илия Луков и танцова формация "Мездра". „Нека децата помнят кои са..

публикувано на 21.04.19 в 13:52