Най-добрите автомонтьори

2
Снимка: Община Силистра

Отборът на Професионалната гимназия по механотехника „Владимир Комаров” в Силистра е на първо място в отборното комплексно класиране в националното състезание „Най-добър автомонтьор и водач на МПС” в София, съобщиха от училището.

Отборът е завоювал тази победа сред други 6 отбора от страната - победители в регионалните кръгове на състезанието. Организатори са дирекция „Професионално образование и обучение“ в Министерството на образованието и науката и „Интер Карс България“ ЕООД.

Състезателят Теннур Дауд е спечелил индивидуалното класиране в  надпреварата „Най-добър млад водач на МПС“, а съотборникът му Ерен Осман е заел третото място в „Най-добър млад автомонтьор“. В индивидуалната класация за международно участие Ерен Осман се е класирал втори, което му дава право за участие в международния кръг на състезанието в края на май в Полша.

В отборното класиране силистренци са спечелили първото място в дисциплината „Най-добър млад водач на МПС“ и са станали  трети в „Най-добър млад автомонтьор“.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Спасиха пламнала къща

Къща е горяла тази нощ в село Иширково, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Силистра. Пожарът възникнал около 02:12 часа по неустановени към момента причини. Изгорели около 120 кв.м покрив, битова техника и имущество. Два противопожарни автомобила и водоноска на кметството са участвали в гасенето. Пострадали хора няма. Спасена е..

публикувано на 27.06.19 в 10:06

"Пирогов" - в Силистра

Безплатни профилактични прегледи за деца организира Община Силистра в събота. Кампанията е по националната програма „Детско здраве – Пирогов“. Поканени са едни от най-добрите детски специалисти по уши нос, гърло, травматология, хирургия, урология, неврохирургия, кардиология и офталмология. Профилактичните прегледи ще се извършат на 29 юни в..

публикувано на 27.06.19 в 09:16

Флашмоб в Силистра

Пиратски флашмоб и ателие за рисуване с пастели ще има в този час на Фестивала на уличните изкуства в Силистра. Включена е и програма с демонстрации на зумба и хип-хоп танци, бийтбокс изпълнения, диджейски сет. Участва и центърът за музика и изкуства "Мегатон". Проявата се организира на лятната сцена в Дунавския парк на Силистра от..

публикувано на 26.06.19 в 18:07

Хванаха двама автоджамбази

Служители на сектор „Криминална полиция“ при Районното управление в Силистра разкриха двама 19-годишни младежи от селата Айдемир и Калипетрово, извършили множество кражби на скъпи части и вещи от моторни превозни средства. Двамата действали от средата на май на територията на Силистра и село Айдемир, като до момента налице са доказателства за 18..

публикувано на 26.06.19 в 17:03

Откриха тялото на изчезналото в Дунав момче

Тялото на 16-годишното момче, което потъна във водите на Дунав при Силистра на 18 юни, е било открито на около 30 километра по течението на реката на територията на румънския остров Сетещи в канал Борча. Това съобщиха от Гранична полиция и поясниха, че семейството е уведомено и е разпознало тялото. Радио Шумен припомня, че инцидентът стана около..

публикувано на 26.06.19 в 16:59

Войната с комарите продължава

Допълнителни средства за борба с комарите гласуваха днес общинските съветници в Силистра. От резервния фонд на общината се осигуряват 20 000 лева. Снощи в Силистра имаше протест на граждани срещу неефективната работа на общината за борба с комарите. Хората носеха клонки като символ на принудата да използват подръчни средства срещу насекомите...

публикувано на 26.06.19 в 14:03
Кметството в Чеханов

Дружба с полския Чеханов

Съгласие за побратимяване на Силистра и полския град Чеханов дадоха днес силистренските общински съветници на редовно заседание на Общинския съвет. Те смятат „за съществено да бъдат установени трайни приятелски връзки в областта на туризма, културния обмен, спорта и икономиката между двете общини”. Според общинските съветници,  побратимяването ще..

публикувано на 26.06.19 в 13:30