Най-добрите автомонтьори

2
Снимка: Община Силистра

Отборът на Професионалната гимназия по механотехника „Владимир Комаров” в Силистра е на първо място в отборното комплексно класиране в националното състезание „Най-добър автомонтьор и водач на МПС” в София, съобщиха от училището.

Отборът е завоювал тази победа сред други 6 отбора от страната - победители в регионалните кръгове на състезанието. Организатори са дирекция „Професионално образование и обучение“ в Министерството на образованието и науката и „Интер Карс България“ ЕООД.

Състезателят Теннур Дауд е спечелил индивидуалното класиране в  надпреварата „Най-добър млад водач на МПС“, а съотборникът му Ерен Осман е заел третото място в „Най-добър млад автомонтьор“. В индивидуалната класация за международно участие Ерен Осман се е класирал втори, което му дава право за участие в международния кръг на състезанието в края на май в Полша.

В отборното класиране силистренци са спечелили първото място в дисциплината „Най-добър млад водач на МПС“ и са станали  трети в „Най-добър млад автомонтьор“.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Люти глоби за незаконни сметища

Проверки за незаконни сметища започват в Силистра и селата от общината. За това информират от местната администрация. Мярката е превантивна, а целта е да не се допуска изхвърлянето на твърди битови отпадъци, растителност и строителни материали на нерегламентирани места. Нарушителите се санкционират по Наредбата за опазване на обществения ред и..

публикувано на 22.04.19 в 13:40

Къща горя в полунощ в Главиница

Къща е горяла тази нощ в Главиница, съобщават от Областната дирекция на МВР в Силистра. Пожарът е пламнал около полунощ и е унищожил около 80 квадрата покрив, битова техника и покъщнина. Пожарникари от участъка в Главиница са загасили огъня и са спасили две сгради в съседство. Причината за произшествието се изяснява.

публикувано на 22.04.19 в 11:40

Суша порази над 4000 дка рапица

В Силистренско са подадени пет заявления за пропаднали 4122 декара рапица от засушаване и три заявления за измръзване на 309 декара овощни насаждения, съобщиха от Областната земеделска дирекция. Няма нападения на гризачи в отглежданите 489 100 декара пшеница и 38 800 декара с ечемик. В много добро състояние са близо 88 на сто от пшеницата и над..

публикувано на 22.04.19 в 11:17

Лазаровден е!

Православната църква отбелязва днес празника Лазаровден, който винаги е в предпоследната събота преди Великден. По традиция на Лазаровден се откъсват зелени върбови клонки, които ще красят вратите на следващия ден – Връбница (Цветница). На този ден се изпълнява обичаят лазаруване. В него участват моми и момичета, които започват да се готвят още от..

публикувано на 20.04.19 в 08:11

Искат нов закон за земеделските кооперации

В силистренското село Проф. Иширково се провежда среща, на която се обсъжда проектозакон за кооперирането в земеделието. Тя е част от инициативата на Националния съюз на земеделските кооперации, които събират предложения от цялата страна. Според председателя на браншовата организация Явор Гечев сегашният закон е морално остарял, а тенденциите в..

публикувано на 19.04.19 в 11:10

Затварят асансьори

Училища, институции, спортни клубове, фирми и граждани от Силистра ще се включат в кампанията „Ден без асансьори“. Координатор и организатор на инициативата за града е Сдружението „Дуросторум-Дръстър-Силистра“. На 24 април символично ще бъдат „затворени“ асансьорите в обществени сгради в града, а доброволци ще призовават всеки да използва стълбите..

публикувано на 16.04.19 в 16:34

Имаш бизнес идея?

Онлайн конкурс за млади предприемачи на тема "Имам бизнес идея!" организират Министерският съвет и 27-те Областни информационни центрове в страната. В надпреварата могат да участват ученици на възраст от 14 до 18 години. Те трябва да създадат видеоклип и да представят своята бизнес идея в специално създадено събитие във фейсбук „Онлайн конкурс..

публикувано на 16.04.19 в 15:33