"Прощална вечеря" в Шумен

В концертната зала на Народно читалище „Добри Войников“ в Шумен на 16 април ще се играе спектакълът „Прощална вечеря“. Той е копродукция на Сатиричния театър "Алеко Константинов" и на Драматично-кукления театър "Константин Величков", с участието на Николай Урумов, Михаил Билалов. Женската роля се играе от Диана Досева или Ана Вълчанова. Режисьор е професор Здравко Митов.

На сцената се интерпретира темата за приятелството, а в основата е пиеса, написана от Александър Ла Пателиев и Матийо Делапорт. Началото на „Прощална вечеря“ в Шумен е от 18:30 часа във вторник. Още може да чуете от разговора с Николай Урумов.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Регионален исторически музей Русе

Лятна академия в музея

Лятна академия за ученици организира през юли Регионалният исторически музей в Русе. От 1 до 12 юли ученици на възраст от 14 до 18 години ще имат възможност да се включат в ателие „Културно наследство“. Заниманията ще продължат две седмици и ще се ръководят от специалисти от русенския музей. Часовете ще се провеждат в музейните експозиции, а..

публикувано на 19.06.19 в 16:09
Хор

Ваканция, здравей!

,,Ваканция, здравей“ се нарича заключителният концерт на шуменския хор ,,Бодра песен“ при Центъра за подкрепа на личностното развитие - ОДК в града. Той ще започне в 18.30 ч. в зала ,,Проф. Венета Вичева“. Различните състави на хора ще представят както нови песни и меса, така и любима музика от дългогодишната дейност на ,,Бодра песен“. По традиция..

публикувано на 19.06.19 в 14:03

Млади театрали на фестивал

23-тото издание на Националния ученически театрален фестивал „Климент Михайлов“ ще бъде открито в 11.00 часа в събота пред Доходното здание в Русе. Тази година ще участват 28 театрални трупи от цялата страна, каза за Радио Шумен директорът на Общинския детски център за култура и изкуство – Русе Юлия Енчева. Журито, което ще оценява младите..

публикувано на 18.06.19 в 15:28

Подаръкът на книгите

Известни личности четат приказки на шуменски малчугани в рамките на проекта "Подаръкът на книгите".   Инициативата е част от проекта за насърчаване на четенето, в който участват деца и от градините "Светулка", "Космонавт", "Буратино" и "Пчелица". Това е пети пореден проект от този тип, който традиционно шуменските детски градини реализират в рамките..

публикувано на 18.06.19 в 15:22

"Шумла полка" идва в Шумен

Община Шумен подарява на почитателите на оперетната музика „Шумла полка“ или историята на първия български оркестър. Спектакълът е със специалното участие на проф. Павел Герджиков. Мюзикълът „Шумла полка“ на Парашкев Хаджиев ще бъде представен на сцената на ДКТ „Васил Друмев“ на 24 юни от 18 ч. по повод 105 години оперета в България...

публикувано на 18.06.19 в 14:58

Концерт „Любили се, искали се…“

40 години от създаването си ще отбележи с празничен концерт Ансамбълът за народни песни и танци „Шумен“. Спектакълът е озаглавен „Любили се, искали се…“. За първи път ще бъде представено и произведението „Наигра ли са, любе ле“.   Познатото „Логодашко“ хоро ще се играе с новите костюми, каза художественият ръководител на ансамбъла доц.Катя..

публикувано на 18.06.19 в 14:46
Иван Пейчев

Конкурс за лирика „Иван Пейчев“

Община Шумен и Дружеството на писателите в града обявяват осмия национален конкурс за лирика „Иван Пейчев“. В него могат да участват български поети с авторски поетични сборници, издадени през 2018 г. и 2019 г. Творбите се изпращат в два екземпляра до 30 септември на адреса на общинската администрация до Ивайло Цанев. Конкурсът е с награден фонд..

публикувано на 18.06.19 в 13:44