Кучета в беда

Снимка: Радо Стойков

За натровени кучета сигнализираха жители на Кубрат. Това е втори случай в рамките на два дни.

Днес на улица „Осми март“ е забелязано куче, което не може да стои на краката си и се държи неадекватно.

Според очевидци, животното най-вероятно е отровено, но не е забелязан извършител на деянието.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Смърт в огъня

68-годишен мъж изгоря в дома си при пожар, информира полицията в Разград. Сигналът за пушек от покрива на къщата в град Кубрат е подаден от съседи около 8.20 ч. тази сутрин. При пристигането на екипите от пожарникари и полицаи и след потушаването на огъня е открито тялото на мъжа. Той е самотно живеещ и трудно подвижен. Предполага се, че..

публикувано на 20.05.19 в 10:08

Още фалшиви пенсионери

Пет досъдебни производства са започнати в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в Областната дирекция на МВР в Разград. Трима души от село Дянково, един от село Езерче и един от село Синя вода получавали неправомерно инвалидни пенсии в периода от 2009 до 2019 година. Пред Националния осигурителен институт те използвали фалшиви..

публикувано на 19.05.19 в 10:15

В Ушинци искат нова улица

Жители на разградското село Ушинци се срещнаха днес с кмета на общината Валентин Василев. Поводът е лошото състояние на ул. „Пейо Яворов“, която е дълга 500 метра и не е включена в обществената поръчка за рехабилитация. От местната администрация припомнят, че по искане на общинското ръководство, Министерският съвет отпусна 1 млн. 650 хил. лв. за..

публикувано на 18.05.19 в 14:47

Издават удостоверения за гласуване

Сектор „Български документи за самоличност“ при Областната дирекция на МВР - Разград ще съдейства на хората, които нямат валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас на европейските избори на 26 май.   Служителите от сектора ще работят на 26 май от 8:30ч. до 19:30 ч. и  на 24 и 25 май от 8:30ч. до 17:30 ч. В..

публикувано на 17.05.19 в 11:57

Ръст на заплатите в Разградско

Със средна заплата от 1015 лева, Разградска област заема осмо място в страната. Това сочат данните на Националния статистически институт за първото тримесечие на годината. За този период средната работна заплата в Разградско нараства с 11.5% спрямо същия период на миналата година. Най-високо средно месечно трудово възнаграждение са..

публикувано на 17.05.19 в 11:20

Млади огнеборци мериха сили

Отборът на ОУ „Никола Икономов” - Разград стана областен първенец в състезанието „Млад огнеборец”, съобщават от Областната дирекция на МВР в Разград. Осем ученически отбора “Млад огнеборец” от общините Разград, Кубрат, Исперих, Завет, Цар Калоян и Лозница премериха сили, бързина и умения на спортната база „Гнездо на орли”. Областното състезание бе..

публикувано на 16.05.19 в 13:57

Обществена поръчка за ремонти

Обявена е обществената поръчка за избор на изпълнители при рехабилитацията на 126 км второкласни и третокласни пътища в областите Разград и Русе. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. От там уточняват, че ще бъдат основно ремонтирани близо 47 км от участъка Русе – Кубрат. Общата стойност е около 38 млн. лева. Срокът за..

публикувано на 16.05.19 в 12:48