Шах и мат в съда

7
Снимка: ШОС

Под надслов "Подкрепи и насърчи" днес в Съдебната палата в Шумен се проведе шахматен турнир. В импровизираната шахматна зала в коридора на втория етаж сили премериха съдии, прокурори и съдебни служители със спортисти от шахматен клуб „Шумен“.

Йоан Иванов на 11 години, Димитър Русев на 12 години, Християн Денчев на 14 години, Михаил Костов на 15 години и Георги Ганчев на 17 години очаквано спечелиха по-голямата част от партиите и надделяха на участниците - магистрати и съдебни служители.

Към импровизираното демонстративно състезание имаше голям интерес от всички работещи в органите на съдебната власт в града. Активността надмина очакванията и се наложи на петте шахматни дъски да се проведат по няколко партии, които донесоха и много положителни емоции. Съдия беше младият треньор от клуба Радостин Рафаилов, който сподели, че състезанието е било доста оспорвано и похвали участниците от Съдебната палата за умението им да играят шах на едно доста добро ниво.

В края на турнира децата от шахматен клуб „Шумен“ получиха подаръци, лично връчени им от председателя на Окръжния съд съдия София Радославова. Те спечелиха и наградния фонд на турнира, осигурен с доброволните средства на всички в Съдебната палата.


Галерия