Искат нов закон за земеделските кооперации

В силистренското село Проф. Иширково се провежда среща, на която се обсъжда проектозакон за кооперирането в земеделието. Тя е част от инициативата на Националния съюз на земеделските кооперации, които събират предложения от цялата страна. Според председателя на браншовата организация Явор Гечев сегашният закон е морално остарял, а тенденциите в земеделието са се променили през последните 25-26 години. По думите на председателя на Областния съюз на земеделските кооперации в Силистра Кирил Боянов кооперирането е възможност за създаване на средна класа на село и затова е необходим нов закон. Обсъждането ще продължи до края на годината. След това ще има консултации с другите браншови организации в сектора и проектът ще бъде представен на политическите партии и на институции със законодателна инициатива.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Заедно на бал

Община Дулово подари абитуриентски бал на зрелостниците от Випуск 2019. За първи път възпитаници на четири учебни заведения празнуваха заедно. Младежите от Средното училище „Васил Левски“ и Професионалната гимназия по облекло, обслужване и транспорт в Дулово и Средните училища „Йордан Йовков“ в Окорш и „Христо Ботев“ в Паисиево дефилираха по..

публикувано на 25.05.19 в 14:01

Побързайте с личните карти

Секторите „Български документи за самоличност“ при Областните дирекции на МВР ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас на изборите за членове на Европейския парламент. Днес гишетата ще работят от 8,30 ч. до 17,30 ч., а в деня на вота – до 19,30 ч. Гражданите, които..

обновено на 25.05.19 в 08:11

Богат, беден

866 лева е средната месечна работна заплата в Силистренска област. Това сочат статистическите данни за първото тримесечие на годината. Увеличението спрямо последните три месеца на 2018 г. е с 6,5 на сто. По размер на възнагражденията регионът е на 23-о място от 28-те области в страната. Наетите по трудово и служебно правоотношение в Силистренско..

публикувано на 23.05.19 в 14:10

37 не се явиха на матура

517 зрелостници от заявените 554 са се явили на втората задължителна матура в област Силистра. Това съобщиха от Регионалното управление на образованието в крайдунавския град. Изпитът се провежда в 59 зали в 11 училища. Ангажирани са около 150 квестори. По биология и здравно образование на изпита са се явили 193, по география и икономика -140, а..

публикувано на 23.05.19 в 10:49
Река Дунав - Силистра

Предават бюлетините

Областната администрация и РИК в Силистра предават бюлетините за евроизборите на общините в Силистренско, съобщиха от РИК. Получени са 130 400 бюлетини. Осигурени са 55 машини за гласуване. В 225 секции, от които 4 са подвижни, ще работят 1830 души. Осигурена е охраната на изборните помещения, изборните материали и дейността на избирателните..

публикувано на 22.05.19 в 14:55

Нови коли за полицията

Четири нови леки автомобила получи Областната дирекция на МВР-Силистра. Колите, предоставени от МВР, обновяват автопарка на дирекцията и ще се ползват от полицейските служители, които се занимават с охрана на обществения ред. Две от тях остават в Силистра, по една ще получат районните управления в Дулово и Тутракан. В близко време се очаква да бъде..

публикувано на 22.05.19 в 10:58

Обсъждат екотуризма по Дунав

Експерти от четири общини – Русе, Силистра, Тутракан и Свищов – се събират на работна среща в Тутракан днес и утре ( 21 и 22 май). Те ще обсъждат резултатите от създаването на дунавската перла Регион Русе като дестинация, която прилага концепцията за устойчивата мобилност в туризма. Обект на разискванияата ще са перспективите за развитие и новите..

публикувано на 21.05.19 в 08:10