НАП с все повече сигнали до прокуратурата

Увеличение на прокурорските актове за престъпления, свързани с наркотици и прекурсори през 2018 г., отчитат магистратите от региона на Апелативната прокуратура във Варна

За целия регион, който обхваща шест окръжни и 20 районни прокуратури във Варна, Добрич, Шумен, Търговище, Разград и Силистра, през миналата година са осъдени и санкционирани 5 022 души. Най-голям дял заемат престъпленията против собствеността. Висок остава и относителният дял на разследванията на общоопасните престъпления, особено на пътно-транспортните.

За поредна година се отчита увеличена активност при подаването на сигнали от страна на Националната агенция за приходите. През 2017 г. оттам са постъпили 186 сигнала, а през миналата година в прокуратурите са заведени 443. Това показва, че държавата с всички свои инструменти оказва противодействие на опитите за увреждане на фискалната политика, отчитат от Апелативната прокуратура във Варна.

През 2018 г. са намалели сигналите от ДАНС, но е останала висока активността на дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР. За поредна година не е постъпил нито един сигнал от Агенцията за следприватизационен контрол.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Без ток днес

От 09:00 ч. до 16:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Малко Враново: Изключвания с продължителност около 3 часа ще има само за клиенти захранени от ТП 3. От 09:00 ч. до 16:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Голямо Враново: Изключвания с продължителност около 3 часа ще има за клиенти захранени от ТП 2. От..

публикувано на 24.05.19 в 08:23
24_may

Честит празник на буквите!

Близо 3000 души - деца, ученици, учители и представители на културни институции от Шумен ще се включат в празнично шествие за Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. То ще започне в 10 ч. от площад Кристал, ще премине пред общината и ще завърши на площад „Освобождение“. Дефилето ще завърши с изпълнение на малките..

публикувано на 24.05.19 в 08:18

Промени в движението

Във връзка с празничните шествия се налагат временни промени в организацията движението В Шумен: За времето от 08.00 до 12.00 часа, временно се спира движението на моторни превозни средства по следните улици и участъци в града: - по бул. „Славянски“ от Руски паметник до ул. „Адам Мицкевич“; - по ул. „Карел Шкорпил“ /от ул. „Съединение“ до бул...

публикувано на 24.05.19 в 08:12

Днес ще е облачно и дъждовно

Днес ще е предимно облачно и ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, главно следобед на места интензивни, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Не са изключени и градушки. Вятърът най-често ще е умерен от запад. Максимални температури между 18 и 23 градуса.

публикувано на 24.05.19 в 07:51
Градушката с размери на лешник е унищожила реколтата в селата

Градушката съсипа овошките

Сериозни са щетите по овошките след проливните дъждове и градушките в Североизточна България. Това заяви за Радио Шумен Димитър Рачев от Съюза на дунавските овощари. Най-много са пораженията в Бяла, Попина и Ветрен, където има площи, унищожени на 100%. Земеделските стопани трябва да подадат заявления за пропаднали площи, за да бъдат..

публикувано на 23.05.19 в 13:34

Без ток на 22 май

Силистра На 22.05.2019 от 8.30 до 17.00 ч., заради профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: Част от с. Калипетрово /източната част на Ново Петрово/, фуражен завод Калипетрово, ТКЗС Калипетрово, Фурна, ДАП Калипетрово, Свинарник на МВР, сметище, бивш военен лагер. Шумен..

публикувано на 22.05.19 в 06:15

Отново слънце днес

След изминалите в региона краткотрайни валежи, на места и градушки, днес утрото е прохладно с температури между 7 и 12 градуса. През деня времето ще е слънчево, по крайбрежието с развитието на купеста облачност са възможно изолирани превалявания. Вятърът ще е слаб, в следобедните часове умерен от запад. Максималните стойности ще са между 22 и 26 градуса,..

публикувано на 22.05.19 в 05:41