Земеделците декларират доходи

До края на април земеделските стопани трябва да декларират доходите си от 2018 г.

Задължението да подават данъчна декларация за доходите се отнася за всички земеделски стопани – регистрирани или нерегистрирани като земеделски производители.

В декларациите, освен доходите от производството и продажбата на земеделска продукция, се обявяват и субсидиите, получени от Държавния фонд „Земеделие“. Земеделците могат да проверят точния размер на изплатените им суми през 2018 г. от сайта на Държавния фонд „Земеделие“, като електронната справка е достъпна с ЕГН.

Ако фермерите вече са подали данъчна декларация, но по някаква причина са пропуснали да посочат част от получените от Фонда суми, могат да подадат коригираща декларация до 30 април 2019 г.

Подробна информация за това какви данъци и осигуровки се дължат от земеделските стопани е публикувана на сайта на НАП. В рамките на информационна кампания Приходната агенция изпрати 43 000 електронни писма до земеделци, които са получили субсидии през 2018 г.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Водата - най-рано сутринта!

Работим и ако всичко протече по план, в ранните часове на утрешния ден ниските зони на Шумен ще имат вода - това е информацията към 20.40 часа тази вечер от главния инженер на ВиК – Шумен  Дарина Мартева. Надяваме се около 22-23 часа да приключим с отстраняването на аварията,с монтирането на новия фланец и спирателните кранове и да започнем пълнене на..

публикувано на 23.10.19 в 20:47

4.5 милиона за образование

Министерският съвет одобри отпускането на над 4 500 000 лева за финансово осигуряване на дейности по национални програми за развитие на образованието за тази година. Средствата се разпределят по бюджетите на общините. По програмата „Информационни и комуникационни технологии в системата на предучилищното и училищното образование“ се предоставят..

публикувано на 23.10.19 в 14:02

Водата идва

Водата от язовир Тича е пусната в 5.40 ч. тази сутрин, съобщиха за Радио Шумен от ВиК-Шумен. Оттам уточниха, че цялостното водоподаване ще бъде възстановено около 10.30-11 ч. днес. Припомняме, че заради големи аварии на довеждащия водопровод около 17 ч. вчера, беше спряна водата на жителите на Шумен, Търговище, Велики Преслав и селата Дибич,..

публикувано на 23.10.19 в 07:13

Без ток на 23 октомври

Разград Между 9 и 16.30 ч. днес ще бъде прекъснато електрозахранването в района на селата Сейдол, Тръбач, Трапище и Чудомир. Временни смущения в електрозахранването са възможни от 8.30 до 17 ч. в районите на гр. Разград - Фирма "Гранекс", Складове "Холидей" ЕООД; с. Градина, с. Островче, с. Манастирско и с. Синя вода. Русе..

публикувано на 23.10.19 в 06:36

Топлото време остава

И днес времето ще остане без промяна, ще бъде слънчево, но сутринта отново ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Около и след обяд видимостта ще се подобри. Ще е почти тихо. Ще бъде топло за сезона. Максималните температури ще са между 22 и 25 градуса, за Шумен около 23.

публикувано на 23.10.19 в 06:26
EPA/BGNES

Политическа дъвка

Очаква се днес Европейската комисия да препоръча отпадането на мониторинговите доклади за България. Днешният доклад за страната ни и за Румъния по механизма за сътрудничество и проверка вероятно ще е последен. По този повод народният представител от БСП Крум Зарков заяви в Шумен днес, че това отпадане за нас не е повод нито за радост, нито за..

публикувано на 22.10.19 в 14:12

Без ток на 22 октомври

Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия в Разградско, от 08:30 ч. до 17:00 ч. днес, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на гр. Разград - ТП "Стоматология" клон - Лозя по Дянковски път. По същото време няма да има ток и в района на гр. Сеново. В Русенско, ток няма да има от..

публикувано на 22.10.19 в 07:09