Търговище: Без проблеми на евровота

Изборният ден в Търговищка област завърши в спокойна обстановка.

Към 20,30 ч. изборният процес във всички избирателни секции на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР-Търговище, е приключил. Няма данни за възникнали проблеми и инциденти. В областната дирекция е създадена необходимата организация за съпровождане и транспортиране на изборните протоколи и материали от секционните избирателни комисии в РИК.

Днес в сектор „Български документи за самоличност“ и звената му в Попово и Омуртаг са издадени общо 13 удостоверения за гласуване на хора, които нямат валидни лични документи


ВИЖТЕ ОЩЕ

Майка и син задушени у дома

Остро въглеокисно отравяне с високи стойности е причина за смъртта на майка и син в Търговище на 9 октомври. Това показват резултатите от назначената експертиза, съобщават от Варненската Апелативна прокуратура. 51-годишната жена и 28-годишният мъж бяха намерени в апартамент в квартал „Запад“ в Търговище. Те са приготвяли зимнина на газов котлон..

публикувано на 23.10.19 в 11:59

"Бъди войник" в Търговище

Възможностите за постъпване на работа в Българската армия ще бъдат представени в Търговище днес. Градът ще е домакин на поредното събитие от кампанията "Бъди войник", съобщиха от Министерството на отбраната. Информационната борса ще бъде разположена пред Драматичния театър от 16 ч. В нея ще бъдат представени Сухопътните войски, Военновъздушните сили,..

публикувано на 23.10.19 в 06:44

Модерна кухня за патронажа

Ново кухненско оборудване достави и монтира Община Търговище в кухнята на Социалния патронаж. То е закупено по проект за близо 30 000 лв. Вече са м онтирани професионални фризер, хладилен шкаф и маса, електрически уред за готвене и пържене, хладилник, бойлер, различни видове работни маси и умивални, както и кухненски съдове. С доставката на новото..

публикувано на 22.10.19 в 11:49

Дежурен автомобил на вота

Община Търговище осигурява автомобил за придвижване на хора с увреждания до избирателните секции в деня на местните избори -  27 октомври. От услугата могат да се възползват гласоподавателите, които имат физически увреждания на опорно-двигателния апарат или увреждания на зрението. Избирателите ще могат да ползват специализирания общински автомобил..

публикувано на 21.10.19 в 14:12

Разследват трагедията край Камбурово

Окръжната прокуратура в Търговище е образувала досъдебно производство за причиняване смъртта на петима, сред които и две деца. Радио Шумен припомня, че тежкият пътен инцидент стана в неделя на пътя София – Варна, близо до село Камбурово. Около 16 ч. на прав и сух участък и при добра видимост 60-годишният водач на „Рено Каджар“ със софийска..

публикувано на 21.10.19 в 11:07

Петима загинаха при катастрофа край Камбурово

Петима души са загинали при тежък пътен инцидент на главния път София-Варна, близо до разклона за село Камбурово в община Омуртаг. По първоначални данни от Областната дирекция на МВР в Търговище, единият от автомобилите, по неустановени засега причини е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил челно в правомерно движещия се в другата..

публикувано на 20.10.19 в 18:28

Отвориха пътя Попово - Бяла

Възстановено е движението по второкласния път Попово – Бяла, където снощи мъж загина при катастрофа, информират от Областната дирекция на МВР – Търговище. Инцидентът станал на около 2 км от Попово в посока Бяла.  При движение с несъобразена скорост 38-годишен варненец, водач на лек автомобил „Рено“ фирмена собственост, навлязъл в лентата за насрещно..

публикувано на 19.10.19 в 14:30