Политолог: Борисов направи кампанията

Снимка: Мария Христова

„Българското общество по категоричен начин показа, че не желае промяна на статуквото“. Така коментира в ефира на Радио Шумен резултатите от днешния вот политологът Георги Киряков.
По думите на Георги Киряков, с проведените кампании политическите сили са успели да мобилизират единствено твърдия си електорат.
"Единствената изненада е, че ако в началото на кампанията даваха победа за БСП на тези избори, то в края й, благодарение на слабата кампания на самата БСП и на много силната кампания на Бойко Борисов, не на ГЕРБ, тази изненада някак потъна в политическата риторика на самата кампания", посочи той.

ВИЖТЕ ОЩЕ

4.5 милиона за образование

Министерският съвет одобри отпускането на над 4 500 000 лева за финансово осигуряване на дейности по национални програми за развитие на образованието за тази година. Средствата се разпределят по бюджетите на общините. По програмата „Информационни и комуникационни технологии в системата на предучилищното и училищното образование“ се предоставят..

публикувано на 23.10.19 в 14:02

Водата идва

Водата от язовир Тича е пусната в 5.40 ч. тази сутрин, съобщиха за Радио Шумен от ВиК-Шумен. Оттам уточниха, че цялостното водоподаване ще бъде възстановено около 10.30-11 ч. днес. Припомняме, че заради големи аварии на довеждащия водопровод около 17 ч. вчера, беше спряна водата на жителите на Шумен, Търговище, Велики Преслав и селата Дибич,..

публикувано на 23.10.19 в 07:13

Без ток на 23 октомври

Разград Между 9 и 16.30 ч. днес ще бъде прекъснато електрозахранването в района на селата Сейдол, Тръбач, Трапище и Чудомир. Временни смущения в електрозахранването са възможни от 8.30 до 17 ч. в районите на гр. Разград - Фирма "Гранекс", Складове "Холидей" ЕООД; с. Градина, с. Островче, с. Манастирско и с. Синя вода. Русе..

публикувано на 23.10.19 в 06:36

Топлото време остава

И днес времето ще остане без промяна, ще бъде слънчево, но сутринта отново ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Около и след обяд видимостта ще се подобри. Ще е почти тихо. Ще бъде топло за сезона. Максималните температури ще са между 22 и 25 градуса, за Шумен около 23.

публикувано на 23.10.19 в 06:26
EPA/BGNES

Политическа дъвка

Очаква се днес Европейската комисия да препоръча отпадането на мониторинговите доклади за България. Днешният доклад за страната ни и за Румъния по механизма за сътрудничество и проверка вероятно ще е последен. По този повод народният представител от БСП Крум Зарков заяви в Шумен днес, че това отпадане за нас не е повод нито за радост, нито за..

публикувано на 22.10.19 в 14:12

Без ток на 22 октомври

Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия в Разградско, от 08:30 ч. до 17:00 ч. днес, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на гр. Разград - ТП "Стоматология" клон - Лозя по Дянковски път. По същото време няма да има ток и в района на гр. Сеново. В Русенско, ток няма да има от..

публикувано на 22.10.19 в 07:09

Слънчево и топло

Сутринта ще има ниска слоеста облачност и на места ще е мъгливо. Постепенно видимостта ще се подобри, а облачността ще намалее до слънчево. Вятърът ще е слаб до умерен, предимно от североизток. Максималните температури ще са между 20 и 25 градуса, за района на Шумен – около 24. Времето ще запази характера си и през следващите дни. След..

публикувано на 22.10.19 в 06:42