Убийство на бебе и опит за убийство на момче

Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура в Силистра ръководи досъдебно производство за убийство на 8-месечно бебе и опит за убийство на 7-годишно момче след инцидент на 25 май тази година.

Тогава е получен сигнал за паднали жена и дете във водите на река Дунав. Случаен минувач, който разхождал кучето си в Дунавския парк, е помогнал да бъде спасено от удавяне 7-годишното момче, син на 31-годишната Айшегюл. Мъжът забелязал момчето във водата, след като чул виковете на деца. До момента телата на 31-годишната майка и осеммесечното ѝ момиченце не са открити. Спасеното дете е било настанено в болницата веднага след инцидента. Няма опасност за живота му.

Семейството живеело в Германия, но наскоро се завърнало в силистренското село Правда. Родителите искали да изкарат акт за раждане на роденото в чужбина момиченце. По данни на съпруга на 31-годишната жена, в деня на инцидента тя му е писала няколко съобщения със странен текст.

Разследващите са иззели запис от камера в района на произшествието, на който се виждат майката и двете ѝ деца. Веднага след като 7-годишният ѝ син е бутнат в река Дунав, Айшегюл е скочила с бебето си.