5132 на трудовата борса

Снимка: vesti.bg

5132 са регистрираните безработни в Търговищка област към края на април. Това съобщават от Регионалната служба по заетостта.

Нивото на безработица е 10,4% - с 0,1 пункта по-ниско от март. Най-висок е делът на хората без препитание в община Антоново – над 28%, а най-нисък в Търговище – малко над 6%. Висшистите, регистрирани в бюрата по труда в Търговищка област, са 6%, а безработните млади хора на възраст до 29 години са 9 на сто.

През април в региона са обявени 309 свободни работни места, предимно в селското стопанство, административните и спомагателни дейност, строителството и преработващата промишленост. Със съдействието на трудовите посредници на работа през миналия месец са наети 421 души.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Точат чужда дебитна карта

Двама мъже - на 50 и на 47 години, са извършили транзакции с чужда дебитна карта. И двамата са задържани в РУ-Търговище. Оттам съобщиха, че на 10 януари тази година те са откраднали мъжки портфейл, оставен без надзор на маса пред заведение в Търговище. В портфейла е имало лични документи и дебитна карта, собственост на 27-годишен мъж от града, с..

публикувано на 12.11.19 в 14:41

Пари и жилища за лекари

Овладяна е кризата за лекари-анестезиолози в областната болница в Търговище. „Стигнахме до споразумение с колегите, които изявиха желание за напускане“, каза за Радио Шумен директорът на лечебното заведение д-р Иван Светулков. Напрежението в болницата е станало повод за свикване на Медицински съвет, на който е присъствал и областният управител..

публикувано на 12.11.19 в 12:57
Дарин Димитров - кмет на Търговище

За повече инвестиции

Приоритет за Община Търговище през следващите 4 години ще бъде привличането на инвестиции. „Много е важно да направим Индустриална зона в Търговище“, заяви д-р Дарин Димитров, избран за втори мандат кмет на Общината.  "Имаме среща с Държавно предприятие "Индустриални зони", говорили сме и с ресорните заместник-министри в следващия програмен период..

публикувано на 12.11.19 в 09:37

Репресии по изборите?

За скандални факти от провеждането на изборите за местна власт искаше да съобщи днес кметът на Община Попово д-р Людмил Веселинов, но пресконференцията не се състоя, защото липсваха представители на местните и националните медии. Избраният за осми пореден път Людмил Веселинов бе готов да разкаже за недопустими факти и обстоятелства, които са се..

публикувано на 11.11.19 в 13:47

3.04 промила на дрегера

Бързо производство е започнато и срещу 59-годишен пиян водач, който управлявал лекия си автомобил от Омуртаг към село Горна Хубавка, където живее. Тестът с дрегер установил, че мъжът шофира с 3.04 промила алкохол. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в Районното управление в Омуртаг.

публикувано на 11.11.19 в 11:15

Дрогирана зад волана

Бързо производство е започнато срещу 36-годишна жена от Търговище, съобщиха от полицията. Вчера по обед е установено, че същата управлявала лек автомобил след употреба на кокаин. Тя е отказала да даде кръвна проба за химическо изследване. Задържана е в Районното управление в Търговище.

публикувано на 11.11.19 в 11:11

Джумалийско надиграване

VIII Национален фолклорен фестивал на любителските клубове по танци „Джумалийско надиграване“ ще се проведе днес, на 9 ноември, в Търговище. Очакват се над 600 участници от цялата страна. Откриването е в 10:00 часа в спортната зала „Дечко Стефанов“. Там танцьорите ще се изявят в четири кръга: с две автентични хора, танц върху хореографски разработки,..

публикувано на 09.11.19 в 08:37