Акция на зелените патрули

7
Снимка: Радио Шумен

Децата от екоклуб „Зелени патрули“ на Средното училище „Панайот Волов“ в Шумен почистиха днес паркинга пред лесопарка „Кьошкове“.  Проявата е посветена на Световния ден на околната среда – 5 юни.

20 деца от екоклуба се включиха в акцията по почистването. Разделени на два отбора, те се състезаваха кой най-бързо и най-много отпадъци ще събере. За най-сръчните имаше осигурени купа и различни награди. Учениците бяха категорични, че възрастните, а не децата, са тези, които замърсяват природата.

"Ние не трябва да събираме техния боклук, те сами трябва да си го съберат. Нека спрат да замърсяват. Ние имаме Земя и трябва да я пазим", казаха децата.

Акцията по почистването в района на парка "Кьошкове" беше организирана от Регионалната инспекция по околната среда и водите и ДПП "Шуменско плато".Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Излезе второ класиране

Обявено е второто класиране на учениците за прием в 8 клас. Седмокласниците могат да проверят къде са приети, като въведат входящ номер и код за достъп в сайта https://priem.mon.bg/ . Информацията ще бъде поместена в сайта на Регионалното управление на образованието в Шумен, а до края на деня ще бъде изпратена и до училищата-гнезда. В Шумен..

публикувано на 18.07.19 в 14:56

Поклон пред Апостола

През целия ден днес в Шумен продължават честванията на 182 години от рождението на Васил Левски и 141 години от Освобождението на града. Малко предобед пред паметника на Васил Левски в Шумен се състоя ритуал по полагане на венци и цветя по повод годишнината от рождението на Апостола. Много хора бяха дошли да почетат паметта и делото му. Ето какво..

публикувано на 18.07.19 в 13:49

Няма африканска чума в Шумен

15 са огнищата на африканска чума при домашните прасета и 15 при диви свине. Очаква се днес да бъдат обявени още две огнища при диви прасета. Това обяви на заседание   на областната епизоотична комисия в Шумен директорът на Областната дирекция за безопасност на храните в Шумен д-р Катя Райкинска. Към момента няма положителни проби за африканска..

публикувано на 18.07.19 в 13:13

Съсед наби дете с пръчка

27-годишен мъж от Шумен е задържан в полицейския арест, след като нанесъл телесна повреда на 12-годишно момче. Скандалът възникнал около 15 ч. на етажна площадка на четвърти етаж в блок на ул. “Дедеагач“ в града. 12-годишният вдигал шум. Мъжът излязъл от жилището си и нанесъл удари с дървена пръчка по главата и раменете на момчето. Детето е..

публикувано на 18.07.19 в 11:55
Архив

Сагата с екарисажа продължава

От фирма „Брамас - 96" са подали жалба до Административния съд в Шумен, с която се оспорва разпореждане на Областната агенция за безопасност на храните за спиране на част или цялата дейност на екарисажа край града. Жалбоподателят счита, че разпореждането следва да бъде отменено в тази му част, тъй като контролните органи са установили, че..

публикувано на 18.07.19 в 11:35
Георги Георгиев - кандидат за кмет на БСП за Нови пазар

БСП с първи кандидат за кмет

Георги Сашев Георгиев е кандидатът за кмет на Нови пазар, одобрен от общинската конференция на БСП. Това заяви за Радио Шумен председателят на местната структура в Нови пазар Красимира Бунова. Той е председател на групата на червените в Общинският съвет в Нови пазар. По време на форума за кандидатурата на Георгиев са гласували 58 души от..

публикувано на 18.07.19 в 11:28

ВиК авария в Салманово

Поради авария на уличен водопровод на ул. "Георги Димитров" № 5 в село Салманово е прекъснато водоподаването за населеното място. Екипи на ВиК - Шумен работят по отстраняването на аварията. По предварителни разчети се очаква водоподаването да бъде възстановено в късните следобедни часове днес.

публикувано на 18.07.19 в 11:22