Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шуменски олимпийски надежди

Снимка: Архив

Млади спортисти от клубовете по баскетбол, футбол и лека атлетика ще представят Шумен в 12-тото издание на младежкия летен фестивал „Олимпийски надежди“, който ще се проведе на 10 и 11 юни в курортния комплекс „Албена“. В надпреварата ще вземат участие талантливите баскетболисти на БК „Шумен“, юношите от ФК „Шумен-2007“ и младите лекоатлети от СКЛА „Шумен“.

Фестивалът се провежда под мотото „Да открием новите олимпийски надежди на България“ и включва седем вида спорт – минифутбол, баскетбол 3х3, плажен волейбол, лека атлетика, борба, плуване и тенис на маса. Спортното събитие се провежда под патронажа на Стефка Костадинова, председател на Българския олимпийски комитет.

Участието на шуменските състезатели в тазгодишното издание на младежкия фестивал се осъществява с подкрепата на Община Шумен.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Победителите в турнира по рапид

Лъчезар Йорданов от шахматен клуб "Варна" спечели турнира по рапид в Шумен. Той завоюва 6 точки в 7 изиграни кръга. Със същия актив, но с по-лоши допълнителни показатели, са заелите второ и трето място - Ростислав Раев и Елица Раева. На четвърто място в клайното класиране остана международният майстор Валентин Памбукчиян с 5.5 точки.  В турнира по..

публикувано на 16.03.24 в 19:49

Куп медали за шуменски каратисти

1 златен, 4 сребърни и 4 бронзови медала завоюваха шуменските бойци от Спортен клуб по карате "Киокушин" на националните първенства за кадети и кадетки, юноши и девойки, в Хасково. Това съобщава треньорът сенсей Даниел Димитров. Шампион стана Владимир Машев при кадети. Вицешампиони са Ивайло Иванов при кадети, Илкан Енверов при кадети, Виктор..

публикувано на 11.03.24 в 09:03
Националите ни по хандбал спечелиха бронзовите медали на турнира в Тбилиси

Две дузини награди

Две дузини награди ще отнесат зрители от публиката на хандбалното дерби на Североизтока – „Шумен 61” и „Спартак” (Варна). Двубоят от 16-ия кръг на елитната група е днесот 16 часа в „Арена Шумен”. Традиоционно ще се разиграе томбола, а наградите са клубни сувенири.  Във временното класиране шуменци са на първо място с 13 победи и 1 загуба, а..

публикувано на 09.03.24 в 13:34

"Лудогорец" с победа над "ЦСКА 1948"

"Лудогорец" победи "ЦСКА 1948" за трети път в рамките на месец. След успехите за Суперкупата и за Купата на България последва такъв и за първенството. В среща от двайсет и третия кръг съставът, воден от Георги Дерменджиев, спечели домакинството си на столичния тим с 2:0. Головете на стадиона в Разград отбелязаха Фон Витри и Пьотровски.  С тези три..

публикувано на 04.03.24 в 08:36

Ново покритие на игрището

Община Велики Преслав възстанови тревното покритие и направи изравняване на футболното игрище в Спортния комплекс „Стадиона“ и помощното футболно игрище на улица „Златен век“. Валирани бяха футболните терени в селата Кочово и Троица.  От общинската администрация напомнят да се спазва забраната за ползване на футболното игрище, тъй като са нужни около..

публикувано на 27.02.24 в 09:25

Евроквалификации в Шумен

Шумен ще е домакин на европейската квалификация по хандбал за жени между отборите на България и Турция. Двубоят е в сряда от 18:00 ч. Входът за „Арена Шумен“ е свободен. Старши треньорът Димитър Николов повика 16 хандбалистки – 5 играещи в чужбина и 11 от вътрешното първенство, сред тях и Ирене Иванова от тима на „Бяла“. До момента българките са..

публикувано на 26.02.24 в 08:33
Волейбол

"Дунав" без загуба във Висшата лига

Волейболистите на "Дунав" завършиха редовния сезон във Висшата лига при мъжете без загуба. В среща от 15-ия кръг тимът от Русе спечели с 3:0 гейма гостуването си на "Родопа" (Смолян) и финишира с пълен актив от точки.  В четвъртфиналните плейофи съперник на "Дунав" ще е отборът на "Ботев" (Луковит). Миналия сезон русенци играха финал във Висшата..

публикувано на 25.02.24 в 10:53