Битка на бандите

4
Снимка: Радио Шумен

Тридневен фестивал „Шумен рок“ организират в края на тази седмица „Рок общество“ и Община Шумен. В събитието в парк „Студенстки“ ще участват 15 групи. В петък (14 юни) входът ще е свободен. Тогава ще се проведе Battle of the bands – Битка на бандите, в която ще участват млади или непознати за шуменската публика групи, каза един от организаторите Емил Василев от „Рок общество“.

"Групите имат 40 минути на разположение, като времето започва да се отброява от момента, в който се качат на сцената. Групите излизат, дават най-доброто от себе си. След това излиза "Черно фередже" и през това време се решава коя група ще свири на следващия ден преди хедлайнерите, за да я види отново публиката", посочи той. 

Хедлайнери в следващите две вечери на фестивала са Dark Blue Inc. и Saints’n’Sinners. Сред другите участници във феста са Стенли и Бараби Блус Бенд.

Еднодневният билет ще струва 15 лв., а този за двете вечери – 25 лв. Пропуски се продават в мрежата на Eventim.

Всяка вечер входът на парк „Студентски“ за публиката – откъм Шуменския университет, ще отваря в 17 ч., а първата група ще излезе на сцената в 18 ч. Изпълненията ще приключват в 23 ч. заради изискванията за нощен шум, съобщиха организаторите. В най-ниската част на парк „Студентски“ ще има обособена и кемп зона за палатки и кемпери.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Георги Мамалев зад кадър

Георги Мамалев пристига в Шумен, за да представи автобиографичната си книга „Усмихни се, човече!”. Тя е написана в съавторство с Весел Цанков и представя забавни истории на актьора зад кадър с участието на не по-малко популярни и обичани артисти като Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Тодор Колев, Константин Коцев, Велко Кънев, Павел Поппандов и..

публикувано на 24.06.19 в 15:12

Ой ракийо, ракийчице

Производители на домашни ракии ще се състезават и тази година във фестивала "Ой ракийо, ракийчице", организиран в шуменския квартал "Дивдядово". Надпреварата ще е в събота, 29 юни, на стадиона в квартала. Утре,   25 юни, завилите участие, трябва да оставят пълна бутилка от половин литър ракия, за да може журито да прецени качествата й. Осигуреният..

публикувано на 24.06.19 в 13:23
Николай Гундеров в Радио Шумен

Николай Гундеров между актуалните теми и проекти

Едно от актуалните заглавия, по които работи драматургът и режисьор Николай Гундеров е "ТЕРЕМИН: музика, любов и шпионаж" от чешкия автор Петър Зеленка. Постановката е реализирана в Народния театър "Иван Вазов". Постановчик е  Валентин Ганев, режисьор -  Николай Гундеров. С ценографията и костюмите са дело на Красимир Вълканов. Музиката е на  Слав..

публикувано на 24.06.19 в 11:35

Награди за таланти

Второто издание на китарния фестивал „Дунавски струни" завърши късно снощи в Силистра. Станислав Михайлов от Добрич е с първата награда в раздел „Електрическа китара“, а при класическата китара бяха обособени три подрездела за музикални школи и музикални училища В групите за школи първите места спечелиха Николай Кинджаков и Михаил Илиев..

публикувано на 24.06.19 в 11:29

Втори ден "Дунавски струни"

Вторият ден от фестивала на китарата „Дунавски струни“ в Силистра продължава с конкурса в раздел „електрическа китара“, който се провежда в Драматично-кукления театър. От 19 часа в театъра започва вечерта на класическата китара, която включва рецитал на Дарко Багески от Македония и рецитал на Виктория Цветкова и кавалджията Велико Великов...

публикувано на 22.06.19 в 14:11

Фестивал на китарата

Около 50 китаристи от цяла България ще се включат в конкурса по време на фестивала „Дунавски струни“, който започва днес в Силистра. Именити музиканти от България и Македония са в журито на конкурса, подкрепен финансово от община Силистра. Това съобщи Цветана Игнатова- директор на дирекция „Хуманитарни дейности". "В дните на фестивала до 23 юни..

публикувано на 21.06.19 в 17:02

Смеда рисува

В полите на Източна Стара планина, в смядовското село Черни връх, вече цяла седмица се твори. 12 художници от няколко държави дойдоха на пленера „Смеда – Черни връх 2019“. Кулминацията на артсъбитието е днес, когато от 16 ч. ще бъде открита изложбата с картините, създадени през последните седем дни. Те ще бъдат подредени в Художествената галерия в..

публикувано на 21.06.19 в 11:14