Битка на бандите

4
Снимка: Радио Шумен

Тридневен фестивал „Шумен рок“ организират в края на тази седмица „Рок общество“ и Община Шумен. В събитието в парк „Студенстки“ ще участват 15 групи. В петък (14 юни) входът ще е свободен. Тогава ще се проведе Battle of the bands – Битка на бандите, в която ще участват млади или непознати за шуменската публика групи, каза един от организаторите Емил Василев от „Рок общество“.

"Групите имат 40 минути на разположение, като времето започва да се отброява от момента, в който се качат на сцената. Групите излизат, дават най-доброто от себе си. След това излиза "Черно фередже" и през това време се решава коя група ще свири на следващия ден преди хедлайнерите, за да я види отново публиката", посочи той. 

Хедлайнери в следващите две вечери на фестивала са Dark Blue Inc. и Saints’n’Sinners. Сред другите участници във феста са Стенли и Бараби Блус Бенд.

Еднодневният билет ще струва 15 лв., а този за двете вечери – 25 лв. Пропуски се продават в мрежата на Eventim.

Всяка вечер входът на парк „Студентски“ за публиката – откъм Шуменския университет, ще отваря в 17 ч., а първата група ще излезе на сцената в 18 ч. Изпълненията ще приключват в 23 ч. заради изискванията за нощен шум, съобщиха организаторите. В най-ниската част на парк „Студентски“ ще има обособена и кемп зона за палатки и кемпери.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Награда за хор "Планинско ехо"

С престижната награда "Бронзов лист", диплом и плакет е удостоен хор "Планинско ехо" към Туристическото дружество "Мадарски конник" в Шумен. Формацията участва в XXIV-ия фестивал "Листопад на спомените", който се проведе във Варна през почивните дни. Хоровият колектив с диригент Наташа Христова и корепетитор Димитър Кукушков се представи с две..

публикувано на 21.10.19 в 14:03

„Уки уки, Япония“

Юлияна Антонова – Мурата ще представи в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен втората си книга „Уки уки, Япония“. Тя идва след дебютното издание на авторката „Моши моши, Япония“, което също бе представено в града преди време. Срещата с Юлияна Антонова е от 18:00 часа на 21 октомври, понеделник, при вход свободен. Юлияна Антонова..

публикувано на 18.10.19 в 16:04

Награди в Деня на художника

В Деня на иконописеца и художника, който отбелязваме днес, бяха връчени наградите в шестото издание на Студентския видео арт фестивал в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски". Професор Валери Чакалов и доц. Чавдар Сотиров раздадоха грамоти, награди и парични стимули на участниците от България и Турция във форума. Най-високите отличия..

публикувано на 18.10.19 в 13:52

Романът "Нула време"

Романът „Нула време“ ще бъде представен от 18 часа днес в Регионалната библиотека "Любен Каравелов" в Русе от автора му Николай Табаков. Книгата проследява живота в градче по Дунава и живота на хора, придвижващи се от социалните низини към върховете на държавната машина. В книгата се мяркат известни имена от световната литература, култура, изкуство и..

публикувано на 18.10.19 в 09:38

Ценна книга в библиотеката

Русенската Регионална библиотека „Любен Каравелов“ стана притежател на ценния труд на Владимир Сис - „Македония“. 105 години след издаването й в Прага през 1914 г. „Македония. Географско, историческо, етноложко, статистическо и културоложко изследване“ е в ръцете на проучвателите на чешкия интелектуалец Владимир Сис с превода на нашия водещ етнолог..

публикувано на 17.10.19 в 16:43

Билети за Викторио

18-годишният шуменец Викторио Ангелов, който е единственият българин, участвал в „Х Фактор – Финландия“, ще пее на 9 ноември от 19.30 ч. в зала „Арена Шумен“. Концертът е под надслов „У дома“ и в него ще се включат Шуменската филхармония, хоровете „Симеонис“ и „Бодра песен“, МеРок бенд и победителят от шоуто „Като две капки вода“ Стефан Илчев...

публикувано на 17.10.19 в 12:06

Мисионис пее и танцува

Четвърти Национален детско-юношески фолклорен фестивал „Мисионис пее и танцува“ ще се състои в Търговище. Над 400 участници от цялата страна се очаква да се присъединят към фестивала. Проявата се организира от клуба за народни танци „Джумалийци“ с подкрепата на Община Търговище. Откриването е на 19 октомври, събота, в 10.00 ч. в Драматичен..

публикувано на 17.10.19 в 10:53