До Австрия само за четири дни

Снимка: Личен архив

В следобедните часове шуменският полицай Тихомир Радев ще премине германския етап от приключението му по Дунав.

С едноместния си каяк и в режим на оцеляване той последва подвига на българския герой на Жул Верн в „Дунавският лодкар“. Така Тишо опитва да преплава поречието на реката от германския град Инголщат до Черно море.

Защо шуменецът успя да стигне до австрийската граница по-бързо от очакваното? Каква храна успява да намери от и около реката и колко пари е похарчил за бутилирана вода (единственият предвиден разход в екстремното изпитание)? Отговори на тези въпроси ще чуем в първото интервю на Тишо, дадено след старта на приключението във вторник.

Стоян Стоянов разговаря с Тихомир Радев, докато той гребеше към германо-австрийската граница.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Стари казарми пустеят от години

Инцидентът в Хасково, при който стена на бивше военно поделение падна и уби човек, провокира интереса ни към военните имоти, които са със статут на така наречената „отпаднала необходимост за военното министерство". Още тогава министърът на отбраната Красимир Каракачанов разпореди проверка на целия сграден фонд с отпаднала необходимост за..

публикувано на 16.07.19 в 15:44

Останете живи

Животът е крехък, ценен, непредвидим и всеки ден е подарък. За жалост, тръгвайки на път, на мнозина им липсва инстинктът за самосъхранение. Това казва авторът на книгата „Останете живи“. Георги Стоянов е колега - главен редактор на регионален сайт, който ежедневно в работата си се сблъсква с ужасяващата пътно-транспортна хроника. Това го..

публикувано на 16.07.19 в 13:43

Цял блок на бунт

На протест срещу проститутките в района излязоха днес обитателите на жилищен блок „Левента“ в Русе, съобщава организаторът Пламен Минев. Недоволството на хората е предизвикано от терора, който жриците на „любовта“ упражняват върху тях, практикувайки професията си в близост. Хората протестират срещу бездействието на местната и държавната власт, заяви..

публикувано на 16.07.19 в 13:33

Акцентите в Академия "Алегра"

Над десетдневен музикален фестивал и майсторски класове организират в рамките на   Академия "Алегра" в Русе. Елитни музиканти от Европа ще споделят музикалния си опит с млади инструменталисти от цял свят. Началният час на всички концерти в програмата е 19.30, а входът за тях е свободен. Кои музиканти ще открият фестивала тази вечер, какъв е акцентът..

публикувано на 15.07.19 в 14:50

Ремонт под въпрос

За проблеми в ремонта на Средното училище „Панайот Волов“ в Шумен алармира неговият директор Ема Радушева. Учебното заведение е построено преди 50 години и това е първата му основна рехабилитация. Стойността на дейностите е около 3 млн. лв. Стартът на строителството беше даден през пролетта на миналата година. В момента то вече е приключило, но..

публикувано на 12.07.19 в 13:17

Да запазим свиневъдството

Да бъдат умъртвени свинете в задните дворове в северната част на страната. "Това трябва да се направи на първо време, в противен случай рискуваме свиневъдството в България да бъде унищожено", заяви шуменецът д-р Добрин Папазов от Асоциацията на свиневъдите в България във връзка със огнищата на африканска чума по животните. Айше Лятиф разговаря..

публикувано на 11.07.19 в 14:19

10 милиона за ремонти

Мащабни ремонти текат в Община Нови пазар. До края на годината в различни обекти ще бъдат вложени над 10 милиона лева. Градът прилича на строителна площадка. Къде и какво се прави обобщава Миглена Стоянова. Чуйте репортажа!

публикувано на 10.07.19 в 11:31