Автобуси за задушница

Заради днешната задушница в Шумен са пуснати допълнителни автобуси по линия №14 . Те ще се движат до 12 ч. днес, през интервал от 15 – 20 минути при наличие на пътници. При заявено желание от страна на гражданите, автобус № 7, който обслужва Дивдядово, ще пътува до Гробищния парк в квартала.

Създадена е временна организация на движението в района на Гробищния парк в Шумен и от общинската администрация се обръщат с молба към гражданите да спазват въведените ограничения.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Прасета под брой

До утре трябва да се знае точният брой на прасетата отглеждани в личните стопанства по селата. Това заяви зам. областният управител на Шуменска област Петко Шаренков във Велики Преслав. Днес се проведе работна среща, свързана с мерките срещу разпространението на африканска чума по свинете. Петко Шаренков каза, че няма регистрирано огнище на..

публикувано на 16.07.19 в 16:11

АБВ предлага лява коалиция

„Готови сме за сериозен диалог за формиране на коалиции с ляв и левоцентристки профил за местните избори“. Това заяви в Шумен лидерът на АБВ Румен Петков. Шуменските представители на партията Пламен Петков и Валентин Велев не скриха, че са водили разговори с местни активисти на БСП и ако се стигне до обща кандидатура за кмет, ще излязат и с обща..

публикувано на 16.07.19 в 15:59

Нова къща за ходжата

Събират средства за възстановяването на изгорялата къща на семейството на имама в смядовското село Янково. Това съобщи за Радио Шумен кметът Веселин Петров. При инцидента, станал през нощта на 10 срещу 11 юли, е изпепелена до основи двуетажната къща на семейството и прилежащите постройки към нея. Изгорял е и семейният автомобил. При инцидента..

публикувано на 16.07.19 в 15:21

Вдигат нов търговски комплекс

Започна изграждането на нов търговски център в Шумен. Той ще се намира   на бул. “Симеон Велики“ №37. Първа копка на обекта днес направиха кметът на общината Любомир Христов и представител на инвеститора Тодор Белчев. Очаква се новият търговски център да отвори врати още тази есен. Инвестицията ще бъде направена на два етапа. В първия ще..

публикувано на 16.07.19 в 14:09

Тишо на финала

Около 100 километра до Черно море има да измине шуменският приключенец Тихомир Радев. В момента той се намира в пристанището на Тулча. „Решил съм днес да преплавам 50 километра, утре още 50 километра, като целта ми е селцето Свети Георги, където ще е финалната точка на пътешествието ми по Дунав“ – каза за Радио Шумен Тихомир Радев. „В добра..

публикувано на 16.07.19 в 11:43

Лято без пожари

„Лято без пожари“ е инициативата на Дирекцията на Природния парк „Шуменско плато“ и Североизточното държавно предприятие. В рамките на летните занимания тази година служители от горските стопанства и огнеборци от Шумен ще проведат специални уроци за деца.   От началото на лятото в Природния парк „Шуменско плато“ няма регистрирани пожари...

публикувано на 16.07.19 в 11:35

11 жертви на пътя

72 тежки пътни инцидента са възникнали от началото на януари до средата на юли на територията на Областната дирекция на МВР- Шумен. В катастрофи са загинали 11 участници в движението, други 79 са били ранени. Най-много са инцидентите, при които са били блъснати пешеходци - 18. В катастрофи са загинали един и са ранени 18 пешеходци. Девет са случаите..

публикувано на 16.07.19 в 11:24