Всеки втори с нарушение

Снимка: Радио Шумен

1712 моторни превозни средства са проверени по време на специализираната полицейска операция по безопасност на движението на територията на Областната дирекция на МВР - Шумен. Тя беше във връзка със зачестилите тежки пътнотранспортни произшествия и се проведе в периода от 18 до 22 юни.

893 водачи са извършили нарушения, които влияят върху безопасността на движението. За констатираните нарушения са съставени 791 глоби с фиш, съставени са 103 акта за установени административни нарушения. Засечени са и 350 нарушения на скоростните режими. Най- често превишенията  на скоростта са до 30 км/час от максимално позволената.

30 от водачите не са ползвали предпазен колан или системи за обезопасяване на деца. Установени са седем неправоспособни водачи, които управлявали моторно превозно средство. Шестима са седнали зад волана на автомобили след употреба на алкохол, а двама - след употреба на наркотични вещества или техни аналози. 

Четири от проверените автомобили не са били регистрирани по надлежния ред. Санкционирани са трима мотоциклетисти, които са били без предпазни каски.

По време на проверките са връчени 53 електронни фиша.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Кметове с косачки

180 000 лв. за ремонти и подобрения по селата отпусна тази година Община Велики Преслав за всички кметства. Големите села получиха по 20 000 лв., а останалите – по 15 000 лв. Единствено за най-малкото населено място – Суха река, бяха отпуснати 5000 лв. В Имренчево и Осмар средствата вече са усвоени, отчете кметът на Велики Преслав Александър..

публикувано на 23.07.19 в 12:27

Въртят бизнес с метали

Близо 1800 кг черни и цветни метали били изкупени от нелегални търговци от частни домове във Върбица вчера. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен. 280 кг метали били изкупени около 09:30 ч. от частен дом на ул.“ Козлодуй“ във Върбица. Полицейски служители извършили проверка на „търговеца“ и било установено, че няма лиценз, какъвто се..

публикувано на 23.07.19 в 12:11
Велики Преслав

Мерки за биосигурност

Общинската епизоотична комисия във Велики Преслав определи място за загробване на животински трупове при евентуална необходимост от евтаназия заради чумата по свинете. Предвиденият терен е 3 дка и се намира в близост до кв. "Кирково", съобщи заместник-кметът Димо Бодуров. В Община Велики Преслав е забранено транспортирането на свине и трупно месо,..

публикувано на 23.07.19 в 11:42
Кметът на Шумен Любомир Христов

ГЕРБ тръгна към местния вот

Общински събрания за номиниране на общински съветници, кметове на населени места и кметове на общини от листата на ГЕРБ започват в област Шумен. Те ще се проведат от 24 юли до 10 август, съобщи областният лидер на партията Любомир Христов. „Изготвен е график за провеждане на събранията на ГЕРБ. Първото ще бъде в Нови пазар утре. Последният срок е..

публикувано на 23.07.19 в 11:22

Тревога за недостроената кула

Въпрос, свързан с недостроената сграда до пощата в центъра на Шумен, е отправила до кмета Бисерка Йовчева - общински съветник от групата „За Шумен“. Питането е свързано с мерките за обезопасяване на неизползваемата близо 3 десетилетия сграда. Според  Йовчева, не бива да се стигне до трагичен инцидент с младежи, които се качват на строежа, за да..

публикувано на 23.07.19 в 10:54

Безплатни прегледи

Безплатни консултации и прегледи на хора със сърдечносъдови и неврологични заболявания ще се проведат тази седмица в община Венец. За това информират от местната администрация. Висококвалифицирани специалисти (кардиолог, кардиохирург, съдов хирург, невролог и неврохирург) от Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Сърце и Мозък” –..

обновено на 23.07.19 в 09:34

Заедно срещу насилието

Решения на проблема с насилието над деца ще търсят днес в Шумен. По данни на Прокуратурата, през 2018 г. над 4300 деца са пострадали от престъпления, а от Агенцията за социално подпомагане съобщават за повече от 1100 сигнала за насилие над деца. Конференцията “Вдъхновени – заедно за детство без насилие” ще се проведе днес преди обяд в Комплекса за..

публикувано на 23.07.19 в 09:11