Без ток на 20 юли

ток, Енерго-про
Снимка: Радио Шумен

Спирания на тока ще има и днес от 9:00 ч. до 17:00 ч. в района на разградското село Бели Лом, информират от електроразпределителното дружество и уточняват, че това се налага заради ремонтни дейности. През целия ден са възможни временни смущения в електрозахранването в селата Пороище, Ушинци, Каменар и Гороцвет. За времето от 08:00 ч. до 17:00 ч. ток няма да има в част от село Самуил. По същото време без електричество ще бъдат и русенските села Ряхово, Николово и Тръстеник.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ограничено е движението по пътя Исперих - Разград

Временно ще бъде ограничено движението по пътя Исперих - Разград в района на село Голям Поровец. Трафикът се пренасочва в едната лента заради катастрофа, станала около 7.00 часа днес /24 август/. От черен път внезапно на платното е излязла конска каруца и се е блъснала странично в преминаващ бус. Причината за произшествието е, че впрегнатото..

публикувано на 24.08.19 в 10:12

Провеждат Лудогорския маратон

След като беше отложено заради извънредното положение, свързано с болестта Африканска чума по свинете, шестото издание на Лудогорския маратон ще се проведе днес /24.08/ и утре /25.08/ в местността „Пчелина“  край Разград. Състезанието по горско бягане, колоездене, плуване, дуатлон и триатлон се организира от местния клуб за приключенски спортове..

публикувано на 24.08.19 в 09:54

По 300 лв. за дезинфекция

Всички стопани от Разградска област, които доброволно са заколили домашните си прасета заради опасността от африканска чума, да получат по 300 лева за дезинфекция на стопанството. Това реши днес Областната епизоотична комисия в Разград. Първоначално подпомагането за дезинфекция се отнасяше само за стопани, които живеят в 20-километровите санитарни..

публикувано на 22.08.19 в 14:42

Затворени улици заради мача

Спират движението по част от улиците в Разград днес заради футболната среща между „Лудогорец” и „Марибор” тази вечер. От 17.30 ч. няма да бъдат допускани автомобили по улиците „Васил Левски, “Ветеринарна”, “Мраморно море” и "Северен булевард", съобщават от Областната дирекция на МВР в Разград. Временната забрана за движение на автомобили по улица..

публикувано на 22.08.19 в 11:15

На екскурзия с деца

21 деца и техните родители, посещаващи Центъра за обществена подкрепа в Кубрат, участваха в четиридневна екскурзия до село Вонеща вода. Пътешествието бе по проект и премина по програма за съвместни дейности, имащи социализиращ, обучителен и развиващ ефект върху децата. След почивката в с. Вонеща вода деца и родители посетиха..

публикувано на 22.08.19 в 09:18

Дълго чакан ремонт

Започна ремонтът на най-разбития пътен участък между Кубрат и Разград - пътят с. Топчии - с. Каменово - гр. Кубрат. Това съобщи за Радио Шумен кметът на Кубрат Алкин Неби. Пътят е част от второкласното шосе Търговище – Тутракан. В момента компрометираната отсечка от над 9 километра се фрезова, след което ще бъде изцяло асфалтирана. Ремонтните..

публикувано на 20.08.19 в 15:30

Остър дефицит на лекари

Разград остава областта с най-ниска осигуреност от лекари в страната. Това сочи анализът на Регионалната здравна инспекция за миналата година, информира Българската телеграфна агенция. Данните показват, че на 10 000 души в региона се падат по четирима лекари. Това означава, че един медик обслужва средно по 2305 души, но в много случаи се наблюдава..

публикувано на 20.08.19 в 15:10