Дар за специални хора

4
Снимка: Личен архив

7-местен лек автомобил получи като дарение Центърът за настаняване от семеен тип за хора с психични разстройства в Айдемир.

Подаръкът е от Фондация "Направи добро за непознат" и вече е при най-малките обитатели на центъра.

„Имахме нужда от автомобил, често се налага да караме нашите потребители на лекарски прегледи в Силистра, а вече ще можем да организираме и екскурзии за децата“ – коментираха от ръководството на центъра.

Там полагат грижи за общо 30 подрастващи.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Венци пред паметника на Левски

Денят на Независимостта ще бъде отбелязан и в Силистра. С тържествена церемония пред паметника на Васил Левски ще бъдат поднесени венци и цветя. Подготвена е и художествена програма. В церемонията ще се включат местни ръководители, представители на политически и обществени формации и граждани. С "чисти народни флагове" е била окичена Силистра..

публикувано на 22.09.19 в 08:45

Тутракан празнува!

Тутракан празнува днес. 21 септември е обявен за Празник на града с решение на Общинския съвет от  1993 година . На този ден през 1940 година българската армия влиза в града и той е първият освободен български град след подписването на Крайовската спогодба, с която България си връща Южна Добруджа. В 10:00 часа на амфитеатралната сцена в..

публикувано на 21.09.19 в 08:10

Достъпна Силистра

Плакети и сертификати за добри резултати в рамките на кампанията „Достъпна България” за достъпна архитектурна среда в Силистренско бяха връчени днес от Комисията за защита от дискриминация /КЗД/.   Сред отличените са Регионалната библиотека „Партений Павлович”, основните училища „Св. Св. Кирил и Методий” и „Отец Паисий”, Областната пощенска..

публикувано на 20.09.19 в 14:24

Откриват паметна плоча

Паметна плоча на загиналите във войните жители от с. Войново, община Кайнарджа, се открива днес в селото.  Паметната плоча е от черен мрамор с изписани имената на загиналите. Изработването на паметната плоча  е съгласувано с областната администрация в Силистра и с Министерството на отбраната. За нейното създаване е изграден инициативен комитет,..

публикувано на 20.09.19 в 11:23

Млад шофьор уцели дърво

21-годишен е с фрактура на шийни прешлени, след като се е ударил с автомобила си в крайпътно дърво. Произшествието е станало около 13:30 ч. на 19 септември по пътя Силистра – Русе, близо до разклона за село Цар Самуил. Пострадалият е настанен в болница. По случая е образувано досъдебно производство, причините за произшествието се изясняват...

публикувано на 20.09.19 в 11:18

Мъж пострада на пътя

20-годишен е пострадал при катастрофа тази нощ по пътя между селата Окорш и Паисиево, съобщават от полицията в Силистра. Младият мъж е бил зад волана на лек автомобил „Фолксваген“, но е загубил управлението и се преобърнал. Получил е черепно-мозъчна травма. Без наранявания се е отървал друг мъж, пътувал в автомобила. Полицаи от Районното..

публикувано на 20.09.19 в 11:15

Полицията в готовност

Мерки за безпроблемно протичане на Деня на независимостта 22 септември и свързаните с него почивни дни предприе Областната дирекция на МВР-Силистра. За предотвратяване на инциденти е повишен контролът за недопускане на оръжия, боеприпаси, взривни вещества и пиротехнически изделия. Пътни полицаи ще следят за спазване на скоростните режими по..

публикувано на 19.09.19 в 15:25