Чудотворна икона пристига от Украйна

Чудотворната икона "Покров на Пресвета Богородица" ще пристигне днес в Разград. Тя ще бъде изложена за поклонение в църквата "Свети Николай Чудотворец", каза архиерейският наместник на разградската епархия отец Георги Георгиев. Светинята се съхранява в храма "Свети Николай Чудотворец" в украинското село Пасицели, близо до Одеса. Според специалисти реставратори тя е била зографисана през XIX век. Чудотворната икона ще пристигне в 12 ч. днес и ще остане в разградския храм до 16 септември (понеделник) включително. Църквата "Свети Николай Чудотворец" ще приема вярващите от 7 ч. до 18 ч.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Сеят есенници в Лудогорието

Близо 300 000 декара с есенници са засети до момента в Разградска област, сочат данните на Областната земеделска дирекция, цитирани от БТА. Масивите с пшеница са над 192 000 декара, а засетите с ечемик площи са повече от 30 800 декара. Полетата с маслодайна рапица са над 73 900 дка. Приключва кампанията по прибирането на реколтата от царевица...

публикувано на 14.10.19 в 16:01

Питбул нахапа баща и син

Баща и син пострадаха, след като 46-годишен мъж насъска питбула си срещу тях. Инцидентът се е разиграл в лознишкото село Сейдол, където нападателят в явно нетрезво състояние влязъл в пререкание с 48-годишния баща и 26-годишния му син. С нож нанесъл порезна рана във врата на младия, а след това насъскал кучето си, което нахапало двамата по..

публикувано на 14.10.19 в 11:00

KUBRAT в Кубрат

Цветен надпис „KUBRAT“ вече краси центъра на града. Буквите са цветни и високи един метър. Въпреки противоречията в социалната мрежа за това, че е изписано името на града с латински букви, цветното съоръжение набира популярност и вече се превърна в едно от любимите места за снимки и селфита в лудогорския град. Изграждането на атрактивния надпис..

публикувано на 14.10.19 в 09:35

Камион гори на пътя Къпиновци - Лъвино в Разградско

Камион "Мерцедес Актрос", натоварен с пшеница, катастрофира около 11 часа на пътя Къпиновци - Лъвино, общ. Исперих.  Тежката гондола със зърно се е преобърнала при спускане и се е запалила. Водачът на камиона, 35-годишен мъж от Добрич, е изваден от кабината и откаран за преглед в МБАЛ-Исперих.  В момента пожарникари се борят с огъня и..

публикувано на 12.10.19 в 12:41

„Хоро в библиотеката”

По проект  „Хоро в библиотеката” работи Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев” в Разград. Инициативата е съвместна с танцовия клуб „Абритус”  към Народното читалище „Бузлуджа 2010”  и със специалното участие на Любчо Василев – заместник-председател на Съюза на българските музикални и т а нцови дейци. Любчо Василев заедно с хореографа Кънчо..

публикувано на 11.10.19 в 11:24

Осем първи места за красота

Приключи тазгодишната кампанията „Да на красотата“, организирана от Община Разград и Федерация на жените. Председател на комисията, класирала най-красиво украсените с цветя къщи и тераси, е зам.-кметът Галина Георгиева. Тази година са обходени над 60 адреса, награди са присъдени в 6 категории. Отличията ще бъдат връчени на победителите по време на..

публикувано на 10.10.19 в 16:05

Арест за муле на ало измамници

Криминалисти разкриха две телефонни измами, съобщават от Областната дирекция на МВР – Разград. На 7 септември 80-годишна жена от Малък Поровец била подведена, че помага на полицията в акция по залавяне на телефонни измамници и оставила 2770 лв. и 15 грама златни накити в торба пред входа на детската градина в селото. Установено е, че извършителят е..

публикувано на 10.10.19 в 11:52