Санирането продължава

Снимка: МРРБ

Общините Нови пазар и Тутракан са сред 28-те български общини, които ще получат нови средства за енергийна ефективност на многофамилни жилищни и обществени сгради.

Средствата се отпускат от Министерството на регионалното развитие и благоустройството чрез оперативна програма "Региони в растеж". Насоки за кандидатстване по процедурата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ са публикувани за обществено обсъждане, заедно с проекти на документи по процедурата чрез подбор на проектни предложения.

Общините ще могат да кандидатстват с проекти към края на годината. Ще се финансират мерки за повишаване на енергийна ефективност на сградите, като целта е да се постигне 60% спестяване на енергия, намаляване на разходите за отопление, обновяване фасадите на сградите и повишаване на срока на експлоатация.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Доброволци в акция

Десетки бойци от СК Шуменска крепост се включиха като доброволци в днешната инициатива за освежаване двора на детска градина "Светулка" в кв. Боян Българанов. В двора на детската градина малко преди обяд се събраха малко над 100 мъже, жени, девойки и младежи - състезатели от СК Шуменска крепост, и една част от родители на деца в това детско..

публикувано на 17.11.19 в 14:15

Най-хубава влакова снимка

Европейски железопътен фотографски конкурс организира Общността на европейските железници и инфраструктурни компании (CER) Целта му е да стимулира творческото мислене на пътуващите с влак и да разпространи позитивния имидж на железниците в Европа. От изпратените фотографии ще бъдат отличени 12 снимки, подчертававащи темата „Към мобилността с..

публикувано на 17.11.19 в 13:53

Недоносените най-малки герои

Днес отбелязваме Световния ден на недоносените бебета. Целта е да се акцентира върху нуждите на тези най-малки герои, както и върху усилията, които се полагат за оцеляването им. Да се привлече вниманието на обществото за подкрепа на семействата, в които се раждат недоносени деца. А те са 10% от всички новородени у нас. В родилното отделение..

публикувано на 17.11.19 в 08:41

В памет на загиналите в катастрофи

Църковна служба в памет на жертвите на пътно-транспортни произшествия ще се състои днес в силистренския катедрален храм „Св. Св. Първоапостоли Петър и Павел” по случай Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия. Това съобщиха от Областната администрация в Силистра. В послание на министъра на вътрешните..

публикувано на 17.11.19 в 08:35

Предимно облачно на 17.11

Времето над Шумен е облачно, тихо, с температура 13 градуса, налягане 997 хектопаскала и относителна влажност на въздуха – 98%. В Русе температурата е 10 градуса, с мъгла - 200 метра. В Силистра е 13 градуса с видимост 4 км. За Разград – 11 градуса и Търговище – 12. Днес изгревът на слънцето над Шумен беше в 7:07ч., а залезът - в 16:47ч...

публикувано на 17.11.19 в 08:25

Робо Академията завърши

Първият младежки проект „Робо Академия“ завърши днес в   шуменската  Професионалната гимназия по механотехника, електроника , транспорт и телекомуникации. В продължение на близо два месеца „Робо Академията“ провежда обучения по електроника и роботика за ученици от 5 до 10 клас от Шумен, с цел да събуди интереса на младите хора към науката и..

публикувано на 16.11.19 в 13:42

Санират по-малки сгради

Отпада ограничението за финансиране само на сгради с до 35 самостоятелни обекта и така се разширява обхватът на допустимите за саниране жилищни блокове в по-малките общини у нас. Това ще стане възможно в края на месец ноември, когато ще бъде обявена третата процедура по програмата за енергийна ефективност в периферните райони. Тогава насоките за..

публикувано на 16.11.19 в 09:18