Патронажна грижа у дома

Снимка: Росица Стайкова

Община Велики Преслав набира потребители за социалната услуга „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания”.

Местната администрация спечели проект за безвъзмездна помощ от 164 000 лв., осигурени по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси". За патронажна грижа могат да кандидатстват хора с увреждания и възрастни над 65 години, които не могат да се грижат сами за себе си.

Проектът ще стартира в началото на следващия месец с 50 потребители. Услугата ще бъде мобилна и за тази цел е осигурен високопроходим автомобил, предвиден в проекта. Седем санитари и психолог ще работят с хората, които ще бъдат включени в новата за общината социална услуга.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Административен съд - Шумен

НФСБ и Воля без съветници

Назначената от Административния съд в Шумен тройна експертиза не променя изборните резултати за НФСБ и Воля. Това стана ясно на днешното заседание на магистратите. Представители на двете политически сили оспориха решението на ОИК за избор на общински съветници. Вещите лица са имали достъп до бюлетините от 97 секции и са открили разминаване в броя на..

публикувано на 22.11.19 в 15:52

Затворена улица

Затварят за движение на МПС част от ул. „Цар Борис I“ в Шумен. Временният режим се въвежда от 23 ноември до 2 декември. Напълно се затваря ул. „Цар Борис I“, в участъка от ул. „Цар Иван Александър“ до бул. „Славянски“. Промяната се налага заради извършване на текущ ремонт и поддържане на зоните за почасово паркиране. Временната..

публикувано на 22.11.19 в 15:31

Младежи мерят сили по информатика

180 деца и младежи от 9 държави мерят сили в първия ден на Международния есенен турнир по информатика „Джон Атанасов“ в Шумен. В момента в класирането на старша възраст водят руснаците Илдар Гайнулин и Александр Шеховцов и румънецът Тибериу Мусат. При младша възраст водачи са румънецът Александру Лучянов, Владимир Аверенко от Русия и Александру Раул..

публикувано на 22.11.19 в 14:31

Рисунки на асфалта

Рисунки по асфалта застрашават безопасността на участниците в движението по пътищата в Шумен. Новоположени пътни маркировки по-скоро объркват, отколкото да помагат на водачите на МПС и пешеходците, да се ориентират по улиците в града. От Община Шумен отказват да коментират след няколко запитвания от екипа на Радио Шумен за разясняване на ситуацията...

публикувано на 22.11.19 в 13:50

БМВ помете мантинела и дърво

Катастрофа е станала снощи малко след 20.30 ч. по пътя към Пети километър, съобщават от шуменската полиция. Водач на лек автомобил БМВ с шуменска регистрация загубил контрол над автомобила и се ударил в крайпътна мантинела и дърво по пътя от Шумен в посока Пети километър. Водачът, 22-годишен мъж от Шумен, и пътниците не са пострадали. Екип от..

публикувано на 22.11.19 в 12:06

Младеж пострада на пътя

19-годишен жител на село Черноглавци, пътник в автомобил, е пострадал при катастрофа. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен. Произшествието е станало снощи (21 ноември) около 22:30 ч. между селата Страхилица и Дренци. 29-годишен водач на лек автомобил Рено „Клио“ с шуменска регистрация се преобърнал на пътното платно след шофиране с..

публикувано на 22.11.19 в 11:58

Закани за убийство

46-годишен жител на село Жилино бил задържан в полицейското управление в Нови пазар след като отправил закани за убийство към жител на село Памукчии. Това съобщиха от шуменската полиция. Случката е от вчера, когато към 19 ч. в кафе- бар в Нови пазар влязъл 39-годишен мъж. В това време в заведението бил 46-годишният от село Жилино. Започнал да го..

публикувано на 22.11.19 в 11:21