Инвестиция за милиони

Снимка: Министерство на енергетиката

Над 13 милиона лева ще инвестира българската държава за подобряване на енергийната инфраструктура в Индустриалната зона на Търговище, съобщи министърът ни енергетиката Теменужка Петкова. Днес тя се запозна с работата на предприятията от групата на "Тракия глас България" по време на посещението си в Индустриалната зона в Търговище. Две от предприятията - "Шишеджам Аутомотив България" ЕАД и "Пашабахче България" ЕАД планират увеличение на производството на автомобилни стъкла, обработено стъкло и домакинско стъкло.

Министър Петкова инспектира дейностите по разширяване на подстанция "Търговище запад" на "Електроенергиен системен оператор" ЕАД, която захранва директно производствените предприятия на "Тракия глас България" ЕАД. Проектът на стойност 3 млн. лв. предвижда да бъде монтиран нов трансформатор за гарантиране надеждното електроснабдяване на предприятията, разположени в Индустриалната зона на града. Разширяването на подстанцията "Търговище запад" предстои да бъде финализирано в края на март следващата година.

Министър Петкова се запозна и с напредъка по изграждане на нов газопровод, който ще осигури увеличаване капацитета за пренос на природен газ към "Тракия глас България" ЕАД. Обектът на "Булгартрансгаз" ЕАД е част от Северния полупръстен на националната газопреносна мрежа и ще осигури допълнителни количества природен газ, предвид повишената консумация на природен газ в района. В началото и в края на новото газопроводно отклонение, с дължина 17.6 км, е предвидено да бъдат изградени станции за очистване на газопровода. Необходимите тръби за изграждане на отклонението вече са доставени и към момента се изготвя работен проект за обекта. Очаква се реализацията му да приключи през юли 2020 г.  Проектът се финансира изцяло със средства на "Булгартрансгаз" ЕАД.ВИЖТЕ ОЩЕ

Милиони за ВиК - Търговище

22.8 милиона лева ще бъдат осигурени за инвестиционно планиране в 6 ВиК дружества, сред които и това в Търговище Парите ще са за изготвянето на регионални прединвестиционни проучвания за водоснабдяване и канализация   за обособените територии, обслужвани от ВиК дружествата. Проучванията ще съдържат техническа и икономическа документация за..

публикувано на 15.11.19 в 08:44

Ремонтират пенсионерски клубове

Ремонтите на пенсионерските клубове в община Търговище ще продължат и през следващата година. Това каза кметът д-р Дарин Димитров, който присъства на тържеството по повод 50 години от основаването на пенсионерския клуб „Паисий Хилендарски“, обновен през 2018 година. Предстоят ремонти и в клуба на ул. „Цар Симеон“. Ще бъде подменена и..

публикувано на 14.11.19 в 16:30

Дрогиран зад волана

Млад мъж е задържан в Районното управление в Търговище за шофиране под въздействието на наркотично вещество и за притежание на такова. При извършена полицейска проверка вчера вечерта на лек автомобил „Хюндай Лантра“ с търговищка регистрация е установено, че водачът му   -  25-годишен мъж от същия град, държи у себе си 1,2 грама метамфетамин. С..

публикувано на 14.11.19 в 13:30

Политически дуели

Политическият спор за нарушения по време на изборите в община Попово продължава. Той бе предизвикан от кмета д-р Людмил Веселинов. Областният управител на Търговище Митко Стайков е лично засегнат от изявленията на Веселинов и каза, че е възможно да си търси правата в съда. "На Веселинов всеки му пречи, всеки му създава проблеми, едва ли не..

публикувано на 13.11.19 в 11:12

Да подарим мечта

Шестият фестивал на хората в неравностойно положение „Да подарим мечта“ организира днес Народно читалище „Иван Иванов“ в поповското село Медовина. Около 250 потребители на социални услуги от центрове и защитени жилища ще участват във фестивалната програма, съобщи за Радио Шумен Йорданка Николова. Тя поясни, че инициативата е прераснала от..

публикувано на 13.11.19 в 09:14

Точат чужда дебитна карта

Двама мъже - на 50 и на 47 години, са извършили транзакции с чужда дебитна карта. И двамата са задържани в РУ-Търговище. Оттам съобщиха, че на 10 януари тази година те са откраднали мъжки портфейл, оставен без надзор на маса пред заведение в Търговище. В портфейла е имало лични документи и дебитна карта, собственост на 27-годишен мъж от града, с..

публикувано на 12.11.19 в 14:41

Пари и жилища за лекари

Овладяна е кризата за лекари-анестезиолози в областната болница в Търговище. „Стигнахме до споразумение с колегите, които изявиха желание за напускане“, каза за Радио Шумен директорът на лечебното заведение д-р Иван Светулков. Напрежението в болницата е станало повод за свикване на Медицински съвет, на който е присъствал и областният управител..

публикувано на 12.11.19 в 12:57