Затворен път заради тежка катастрофа

| обновено на 19.10.19 в 07:40
Снимка: архив

Шофьор е загинал при тежък пътен инцидент, станал снощи по второкласния път Попово – Бяла, информират от Областната дирекция на МВР – Търговище. На 2 км преди Попово са се блъснали лек и товарен автомобил. Загинал е водачът на колата, а другият шофьор е откаран за преглед в болница. Царевично зърно, превозвано в камиона, се е разсипало на пътното платно. Цяла нощ пътят Попово – Бяла в района на катастрофата беше затворен. По информация от полицията в 6,30 ч. тази сутрин движението в участъка е възстановено в едната лента. То се регулира на място от служители на Районното управление – Попово.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Милиони за ВиК - Търговище

22.8 милиона лева ще бъдат осигурени за инвестиционно планиране в 6 ВиК дружества, сред които и това в Търговище Парите ще са за изготвянето на регионални прединвестиционни проучвания за водоснабдяване и канализация   за обособените територии, обслужвани от ВиК дружествата. Проучванията ще съдържат техническа и икономическа документация за..

публикувано на 15.11.19 в 08:44

Ремонтират пенсионерски клубове

Ремонтите на пенсионерските клубове в община Търговище ще продължат и през следващата година. Това каза кметът д-р Дарин Димитров, който присъства на тържеството по повод 50 години от основаването на пенсионерския клуб „Паисий Хилендарски“, обновен през 2018 година. Предстоят ремонти и в клуба на ул. „Цар Симеон“. Ще бъде подменена и..

публикувано на 14.11.19 в 16:30

Дрогиран зад волана

Млад мъж е задържан в Районното управление в Търговище за шофиране под въздействието на наркотично вещество и за притежание на такова. При извършена полицейска проверка вчера вечерта на лек автомобил „Хюндай Лантра“ с търговищка регистрация е установено, че водачът му   -  25-годишен мъж от същия град, държи у себе си 1,2 грама метамфетамин. С..

публикувано на 14.11.19 в 13:30

Политически дуели

Политическият спор за нарушения по време на изборите в община Попово продължава. Той бе предизвикан от кмета д-р Людмил Веселинов. Областният управител на Търговище Митко Стайков е лично засегнат от изявленията на Веселинов и каза, че е възможно да си търси правата в съда. "На Веселинов всеки му пречи, всеки му създава проблеми, едва ли не..

публикувано на 13.11.19 в 11:12

Да подарим мечта

Шестият фестивал на хората в неравностойно положение „Да подарим мечта“ организира днес Народно читалище „Иван Иванов“ в поповското село Медовина. Около 250 потребители на социални услуги от центрове и защитени жилища ще участват във фестивалната програма, съобщи за Радио Шумен Йорданка Николова. Тя поясни, че инициативата е прераснала от..

публикувано на 13.11.19 в 09:14

Точат чужда дебитна карта

Двама мъже - на 50 и на 47 години, са извършили транзакции с чужда дебитна карта. И двамата са задържани в РУ-Търговище. Оттам съобщиха, че на 10 януари тази година те са откраднали мъжки портфейл, оставен без надзор на маса пред заведение в Търговище. В портфейла е имало лични документи и дебитна карта, собственост на 27-годишен мъж от града, с..

публикувано на 12.11.19 в 14:41

Пари и жилища за лекари

Овладяна е кризата за лекари-анестезиолози в областната болница в Търговище. „Стигнахме до споразумение с колегите, които изявиха желание за напускане“, каза за Радио Шумен директорът на лечебното заведение д-р Иван Светулков. Напрежението в болницата е станало повод за свикване на Медицински съвет, на който е присъствал и областният управител..

публикувано на 12.11.19 в 12:57