Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чакат безплатните ваксини

Снимка: Pixabay

Най-късно в началото на ноември безплатните противогрипни ваксини ще бъдат доставени и ще започне разпределянето им към личните лекари. Това поясни главният санитарен инспектор д-р Ангел Кунчев.

"Трябваше здравната каса да се договори за цена с производител и вносител и да доставят количество от 160 000 дози ваксина, които ще бъдат предоставени. Първите от тях пристигат в края на октомври, а по-голямото количество - през ноември. 2 месеца е достатъчно време за всички желаещи да заявят, че искат да се имунизират и да го направят при личния лекар", посочи той.

Ако сте над 65 години и искате да се възползвате от безплатната възможност, попитайте  личния си лекар. Всички останали трябва сами да си закупят ваксините, ако искат да се имунизират срещу грип.

Репортерска проверка  из шуменските аптеки показа, че противогрипни ваксини вече са доставени и струват около 22 лева. 


.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Животът в бродериите на Таня

Изложбата "Каменни бродерии от Нова Каховка върху текстил" може да се разгледа до 18 май в Художествената галерия „Елена Карамихйлова“ в Шумен.  12-те текстилни стенни пана, върху които има ръчно бродирани копия на архитектурни орнаменти от къщи в град Нова Каховка, Херсонска област са дело на Тетяна Болгарова . Авторът на оригиналните "каменни..

публикувано на 10.05.24 в 16:58

Демонтираха помпа-замърсител

Сигнал за изтичане на черна субстанция и миризма във водите на р. Пакоша е постъпил на зеления телефон в Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Шумен. Реката се влива в язовир „Фисека“, Община Търговище. Експерти от инспекцията, Регионалната лаборатория в Шумен и Басейнова дирекция „Черноморски район“ са извършили проверки в..

публикувано на 10.05.24 в 16:01

Абитуриенти при кмета

Абитуриенти и техните класни ръководители от средните училища в Нови пазар се срещнаха с кмета на общината Георги Георгиев и с неговия заместник Аян Мехмедов. Кметският екип приема зрелостници от общината за втора поредна година. "Всички ние не помним раждането си, но помним последните години от ученическия живот, изпълнен с безгрижие, щастие и..

публикувано на 10.05.24 в 13:24

Каменни бродерии върху текстил

“Каменни бродерии от Нова Каховка върху текстил” е името на новата изложба във Художествена галерия “Елена Карамихайлова” в Шумен. Тя представя творбите на украинската художничка Тана Болгарова, която, за да запази културното наследство на Украйна, пренася архитектурните орнаменти на вече разрушените от войната сгради на град Нова Каховка към..

публикувано на 10.05.24 в 12:32

Нови табели улесняват туристите

Служителите на Дирекцията на Природен парк "Шуменско плато"  са поставили нови табели, които ще улеснят посетителите на скалните манастири.  Това съобщиха от администрацията на парка.  Най- посещаваните свети места са Хан Крумовския скален манастир над село Троица и Костадиновия манастир над село Осмар, където е и емблематичния за парка скален..

публикувано на 09.05.24 в 15:59

Такси блъсна пешеходка

Сигнал за катастрофа на булевард "Симеон Велики" до Шел в Шумен е получен в полицията, съобщиха от Областната дирекция на МВР.  Водач на таксиметров автомобил не е пропуснал пешеходка, която пресичала на зелен сигнал на светофара, и я ударил.  Пострадалата, 44- годишна шуменка е контактна, откарана е за преглед в шуменската болница. От полицията..

публикувано на 09.05.24 в 15:35

Тревожна демография

149 699 души е населението на Шуменска област през 2023 г. според данните на отдела „Статистически изследвания“ в Шумен. Текущата демографска ситуация показва продължаващо намаляване и застаряване на жителите на региона.  Областта се нарежда на 14-то място по брой на населението, непосредствено след Сливен и преди Враца. В сравнение с 2022 г...

публикувано на 09.05.24 в 12:39