Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Омуртаг отново протестира

Снимка: Община Омуртаг

Жители на Омуртаг ще протестират и днес срещу водния режим в града. Предвижда се на обяд да блокират главният път София – Варна, край разклона за Омуртаг.

Припомняме, че от края на октомври е обявено бедствено положение в Омуртаг. Градът е на режим на водата и вода има седмично в два дни, по един час. Министърът на регионалното развитие Иван Шишков обяви, че организира във вторник среща в Министерството с всички заинтересовани институции.

Елица Анастасова, участник в протестите, подчерта, че хората нямат доверие на никого. "Исканията са за 100 процента финансиране от МРРБ, за водопреносната мрежа на Омуртаг, за подмяната ѝ. Искаме контролът да се осъществи от държавата, не на местно ниво. Хората в града вече толково пъти са лъгани, че вече каквото и да им обещаят, просто докато не почне нещо да се прави, никой вече не вярва за нищо", добави Елица Анастасова.

По публикацията работи: Антоний Петров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бронз от Световната купа по танци

С бронзов медал ще се завърнат в Шумен талантливите момчета и момичета от Средно училище "Сава Доброплодни" - Шумен. Днес те представиха своя танц, подготвен специално за Световната купа по танци в Прага, Чехия. За успеха на Танцов състав ”Луди млади” съобщи преди минути ръководителят му Борис Иванов. Това не е първата международна награда за..

публикувано на 05.07.24 в 16:49

Петима в битка за обществен посредник

Петима са кандидатите за обществен посредник на община Шумен. Това стана ясно по време на заседание на временната комисия по избора.  Ветеран сред познатите имена е шуменският адвокат Стоян Стоянов. Той е участвал във всички досегашни процедури. За пореден път кандидатстват Катя Шалапатова, която има юридическо образование и предучилищният..

публикувано на 05.07.24 в 14:29

ДПС в Североизтока е за единство

За единство и заедност се обявяват в декларации, приети на заседания снощи, Областните съвети на ДПС в Североизтока. Документите са публикувани на страниците на партийните организации във Фейсбук. Областният съвет на ДПС в Шумен застава зад единството на партията и подкрепя почетния председател Ахмед Доган и лидера на движението Делян..

публикувано на 05.07.24 в 13:59

ДПС-Силистра застава зад Доган

Областният съвет на ДПС – Силистра подкрепя единството в партията и застава зад решението на почетния председател на ДПС г-н Ахмед Доган. Декларацията е подписана както от областната и общински структури, така и от кметове и председатели на Общински съвети по места, издигнати от ДПС. Бивши политически фигури съобщават, че членове на..

публикувано на 05.07.24 в 13:20

Риболов на празника

Със състезание по спортен риболов, организирано от Областната дирекция на МВР в Разград, приключиха инициативите, посветени на 5 юли – празника на МВР.  Най-запалените рибари сред полицаите хвърлиха въдици на стената на язовир „Пчелин 2“. Състезателите, разположени на 10 метра един от друг, имаха право да ловят риба на една кука с всякакъв вид..

публикувано на 05.07.24 в 13:04

Сертификати за педагози от Тараклия

25 педагогически специалисти от Тараклийски район, Молдова, получиха днес сертификати за завършен квалификационен курс в Русенския университет.  В обучението бяха включени, историческа разходка из крайдунавския град и лекции, посветени на най-актуални проблеми от развитието на българския книжовен език и литература, както и съвременни методи на..

публикувано на 05.07.24 в 12:01

156 години безсмъртие

С възпоменателна церемония пред Мемориала на загиналите във войните за освобождение и национално обединение на България в село Новград тази вечер ще бъде отбелязана 156-ата годишнина от преминаването на река Дунав и стъпването на българския бряг на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. В програмата ще участват   ученици от ОУ „Алеко..

публикувано на 05.07.24 в 11:53