Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да спасим човешки животи на пътя

7
Снимка: Радио Шумен

Десетки жители на Шумен и Търговище се присъединиха днес към националния протест "Да спрем войната на пътя, да спасим човешки животи".

В Шумен тъжно шествие премина по булевард "Симеон Велики", където през септември миналата година загина 22-годишната Светомира. Колите спряха сами за минути. След това шуменци се отправиха  към участъка при Томбул джамия, където живота си загубиха трима млади шуменци. Сред протестиращите бяха и близки на цяло погубено семейство от Смядово - майка, баща и двете им деца. 

Мария Петрова, баба на убитите дечица Виктор /10 г./ и Петя /3 г./, призова за по-чести медицински прегледи на шофьорите, защото болни хора не бива да сядат зад волана и да стават причина за катастрофи. За повече съвест и спазване на правилата се обявиха протестиращи. 

"Единственото ни послание е да сте здрави, отговорни, дисциплинирани и винаги да знаете, че до вас на пътя има някой, който мисли за своите деца", призова бащата на Светомира - Анатоли Накев. 

В Търговище съпричастни към националния протест се събраха в района на Момина чешма и затвориха за кратко пътя, където през октомври миналата година в катастрофа бе убит младият Петър Василев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Областна администрация Шумен

Нов заместник областен в Шумен

Поредна смяна на заместник областния управител в Шумен за по-малко от седмица. След като на 27 юни на поста беше назначена Тиджел Заид, считано от 3 юли тя е освободена със заповед на служебния премиер Димитър Главчев.  Отново с негова заповед за заместник областен управител е назначен Диян Димитров. По образование той е юрист, магистър по право..

публикувано на 03.07.24 в 11:38

Борисов: Правителството няма да мине

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е скептик за подкрепата към кабинета "Желязков", стана ясно от думите му в парламента, предава БНТ. Той беше категоричен, че партията ГЕРБ-СДС няма да подкрепи втори мандат и призова партийните лидери да обмислят предстоящото си гласуване в зала още веднъж преди държавата да отиде на нови избори.  "Аз съм убеден,..

публикувано на 03.07.24 в 11:21

Отчет за бюджета в Търговище

Публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета и сметките за средства от Европейския съюз на Общината организира местната администрация в Търговище. Обсъждането ще се проведе на 10-ти юли от 17.00 ч., в зала № 74. Поканени да вземат участие са представителите на бизнеса, неправителствения сектор, общинските съветници, кметове на..

публикувано на 03.07.24 в 11:06

Режим на водата в 3 села

Воден режим е въведен в три села от Шуменска област от началото на тази седмица. Това показва справка в сайта на ВиК дружеството.  Във Вехтово подаване има през ден, като на четно число вода се пуска във високата зона, а на нечетна дата – за ниската.  В Друмево и Кладенец подаването е през 48 часа.  Вода за по едно денонощие се пуска първо във..

публикувано на 03.07.24 в 10:10

Един пиян и един без книжка

Шофьор с 2 промила алкохол е задържан в районното в Разград, съобщават от областната дирекция на МВР. Управляваният от него автомобил „Тойота Ланд Круизер“ е спрян около 22.15 часа на 2 юли в района на Дервента по главен път Е-70. Водачът опитал да избегне полицейската проверка, като изоставил автомобила и побягнал. Малко по-късно е установен в..

публикувано на 03.07.24 в 09:51

Разривът в ДПС се задълбочава

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е препоръчал на народните представители от Движението да не подкрепят проектокабинета на ГЕРБ. Това заяви съпредседателят на партията Делян Пеевски. Той обаче допълни, че ще изпълни волята на избирателите. „Хората, в цялата страна съм ги видял, искат правителство. България трябва да има правителство. Аз..

публикувано на 03.07.24 в 09:44

Аптеките на бунт

Аптеки в цялата страна няма да работят 2 часа днес в знак на протест срещу нова методика на здравната каса. Фармацевтите, особено тези в малките населени места, се опасяват, че с промените приходите им ще се свият драстично. Причината е, че в една рецепта вече могат да бъдат изписани повече от едно лекарство, платено от Здравната каса, а таксата..

публикувано на 03.07.24 в 09:05