Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Печатът за изборите е връчен

Снимка: Областна управа Шумен

Областният управител на шуменска област проф. Добромир Добрев връчи печата на председателя на Районната избирателна комисия (РИК)Светозар Петков. 

РИК ще организира изборите на членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г. в шуменския многомандатен избирателен район. 

Областната администрация в Шумен е подготвила и предоставила необходимите материали и технически средства за работата на комисията и ще продължи да изпълнява всички дейности за подпомагане на РИК съгласно действащите нормативни разпоредби.

По публикацията работи: Стефка Савова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бивш кмет тръгва към парламента

Любомир Христов ще е водач на листата за народни представители на ГЕРБ в Шумен. Бившият кмет се впуска в надпреварата за място в Народното събрание. Това  стана ясно, след като Изпълнителната комисия утвърди водачите и състава на листите за предсрочните избори на 9 юни.  Делян Добрев ще води кандидат-депутатската листа на ГЕРБ в Разград. Бившият..

публикувано на 03.05.24 в 13:55

Промени в движението около храма

Временна организация на движението ще има в Шумен днес (3 май) във връзка с църковните ритуали на Разпети петък. От 16,30 ч. до 22 ч. ще са затворени улица „Св. Климент Охридски“ (в участъка от кръстовището с улица „Цар Иван Александър“ до кръстовището с булевард „Славянски“) и улица „Цар Иван Александър“ (в участъка от кръстовището с улица „Княз..

публикувано на 03.05.24 в 12:33

Козунаци от кмета

Над 1200 козунака бяха раздадени в община Нови пазар от кмета Георги Георгиев. Великденски дар получиха потребителите на Домашния социален патронаж и на услугите „Топъл обяд“, „Лична помощ“ и „Асистентска подкрепа“, както и обитателите на Дома за стари хора, на трите центъра за настаняване от семеен тип, на Центъра за деца с увреждания..

публикувано на 03.05.24 в 09:35

Разпети петък е!

Православните християни отбелязват Разпети петък. Това е най-тъжният ден в църковния календар, тъй като Божият син Иисус Христос е разпънат на кръста. Сутринта в храмовете в цялата страна се отслужват така наречените Царски часове, по време на които се изнася плащаницата. Тя символизира плата, с който е обвит Христос, когато е положен в гроба след..

публикувано на 03.05.24 в 07:12

Цветя на признателност

Изложба на документи и образци на оръжия, които представят развитието на Българската армия през годините, е подредена в салона на Военния клуб в Шумен. Експозицията е посветена на празника на Българската армия и на Деня на храбростта – 6 май. В навечерието на празника, венци пред паметната плоча на пазителите на бойните знамена поднесоха кметът..

публикувано на 02.05.24 в 15:02
Проф. Светла Станкова, Веселин Вешев и Ивайло Обретенов.

Бивш зам.-кмет е кандидат за депутат

Депутатът от 49-ото Народно събрание Веселин Вешев е водачът в шуменската листа на партия „Възраждане“ за предсрочните парламентарни избори на 9 юни. Номинирани са още тримата общински съветници на националистите Ивайло Обретенов, Стоян Стоянов и Борислав Костов. За депутатско място ще се бори и бившият зам.-кмет по образование и култура в община..

публикувано на 02.05.24 в 13:00

Свободни места в забавачките

177 са свободните места за прием в първа група на детските градини в Шумен за следващата учебна година. Това показва справка в сайта на Община Шумен след първото класиране. Най-много незаети места има в градините "Конче Вихрогонче" – 29, "Светулка" – 21, "Братя Грим" – 20.  Изцяло запълнени са групите в детските градини "Брезичка" и "Златна рибка"...

публикувано на 02.05.24 в 12:03