Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пускат фонтаните и чешмите

2
Снимка: Радио Шумен

Фонтаните, обществените чешми и шадраваните в Шумен да бъдат приведени в експлоатация за пролетно-летния сезон. Това нареди кметът проф. Христо Христов, съобщиха от пресцентъра на общината. Списъкът с обектите, които ще се захранват от градската водопреносна мрежа включва:

·  Обществена чешма „Руски паметник“;

·  Обществена чешма пл. „Оборище“;

·  Обществена чешма на ул. „Ивайло“;

·  Обществена чешма /3 броя/ в парк „Кьошкове“ /до заведение „Орбита“ и на входа на парка;

·  Обществена чешма на пл. „Александър Стамболийски“;

·  Фонтани – 2 бр. в парк „Градска градина“;

·  Фонтан  в парк до НЧ „Добри Войников“;

·  Фонтан  в парк до НЧ „Тодор Петков“;

·  Фонтан в парка срещу СУ “Васил Левски“,  кв. Тракия;

·  Фонтан до „Български пощи“ ЕАД – клон кв. Тракия;

·  Фонтан до ДСК  ул. „Цар Освободител“ - до Здравна каса;

·  Фонтан бул. „Славянски“ – пешеходна зона срещу Централна поща;

·  Шадраван пред Съдебната палата;

·  Шадраван пред НЧ „Тодор Петков“;

·  Шадраван на бул. „Славянски“ до цветния пазар;

·  Шадраван в парк „Кьошковете“;


По публикацията работи: Миглена Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Хванаха почерпен да шофира

51-годишен мъж от село Градище бил установен да шофира след употреба на алкохол вчера сутринта, съобщават от шуменската полиция. Проверката била извършена от екип на пътна полиция в Шумен около 09:40 часа. На ул. “Алеко Константинов“ бил спрян водач на "Мерцедес Спринтер". Водачът бил тестван за шофиране след употреба на алкохол. Отчетени са..

публикувано на 21.05.24 в 11:45
СУ

Изпити за седми клас

Учениците, които ще кандидатстват за прием в VІІІ клас в паралелки с профили „Изобразително изкуство“, "Музика“ или „Физическо възпитание и спорт“, трябва да държат изпит по съответния предмет. Изпитите се организират при заявено желание от учениците. За явяване е необходимо да се попълни заявление по образец, утвърден от министъра на образованието. То се..

публикувано на 21.05.24 в 09:38

Европейски ден на "Натура 2000"

Европейския ден на "Натура 2000" ще отбележат на 21 май екоексперти на Регионална инспекция по околната среда и водите – Шумен. Заедно със служители на общинската администрация на Антоново те ще извършат почистване на защитена зона „Голяма река“ за опазване на природните местообитания.  След почистването в местността ще бъде поставена информационна..

публикувано на 21.05.24 в 08:54

Покана за концерт

На 21 май община Шумен Ви кани на концерт на Хасан и Ибрахим Игнатови и с участието на студенти от Шуменски университет “Епископ Константин Преславски”, ученици от Средно училище “Сава Доброплодни” и приятели.  Концертът е с начален час 18.00 ч. в концертната зала “Проф. Венета Вичева” на община Шумен. Събитието се провежда под патронажа на..

публикувано на 21.05.24 в 08:44
Шуменски университет

Шуменският университет празнува

Патронен празник има Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ в деня на светите Константин и Елена. "Днес почитаме святото дело и паметта на нашия патрон Епископ Константин Преславски и неговия исторически принос в просветлението и образованието на нашия народ. Приветствам Ви за всеотдайността и търпението до приобщавате към..

публикувано на 21.05.24 в 08:28

Първенците на Шумен

Отличниците на випуск 2024 в Шумен получиха грамоти и ленти със знака на общината. Наградите в къщата музей "Панчо Владигеров" връчи кметът проф. Христо Христов. "Надявам се дори и да изберете да учите в други градове и държави, да се върнете в Шумен след това", призова ги проф. Христов. За двадесети път администрацията отличава най-достойните..

публикувано на 20.05.24 в 19:08

Шумен ще има шести зам.-кмет

Община Шумен ще има шести заместник-кмет, който ще отговаря по въпросите за европейски политики, екология и туризъм. Това заяви пред журналисти след проведения днес Консултативен съвет кметът на Шумен проф. Христо Христов.  Той е вносител на докладна за одобряване на обща численост и структура на общинската администрация на предстоящата сесия на..

публикувано на 20.05.24 в 15:59