Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пъстрият свят на Ани

7
Снимка: Личен архив

Рисунките на 6-годишната Анастасия Миленова са произведения на изкуството. С илюстрациите си малката Ани ни прави свидетели на нейния голям вътрешен свят.  

Малко преди Великден тя дари косата си за направата на перуки за онкоболни деца. Тогава научихме за нейното голямо, благородно сърце, а днес научаваме за нейния огромен талант. 

Когато порасне, възпитаничката на ДГ „Космонавт“ иска да стане  „пудожник“, без да съзнава, че вече е художник.

Чуйте историята на Ани в репортажа на Стефка Савова.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

На мегдана на другата България

В рубриката „Далечната България“ ще отидем „На мегдана на другата България“ – пътуващ събор, на който се събират, надиграват и надпяват български фолклорни групи от различни европейски страни. Първият събор се провежда през 2015 година в Лион, Франция, като идеята е той да се провежда всяка година на различно място от различна група под..

публикувано на 31.05.24 в 14:05

Библиотеката очаква нощни гости

Шуменската Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” кани тази вечер настоящи и бъдещи читатели да станат нейни гости след 18:30 часа. Добре дошли сте чак до полунощ. Шумен ще бъде вторият град след столицата, където ще бъде представена аудиовизуална инсталация „Квантова симфония”. Библиотекарите са подредили и две изложби с уникати от своя..

публикувано на 31.05.24 в 08:53

Приключения в науката

Панаир на науките, технологиите и изкуствата ще се проведе на 1 юни в Градската градина на Шумен. Той е част от програмата на община Шумен за деня на детето, а идеята е на хората от образователния център „Матлетика“ в града.  За любознателните деца врати ще отворят различни работилници, всяка от които ще представи интересната страна на отделна наука...

публикувано на 31.05.24 в 08:36

Ден без тютюнев дим

Тютюнопушенето е причина за 25% от всички видове рак и убива 8 млн. души всяка година. Въпреки това, на пазара се появяват периодично все по-нови и „по-безвредни продукти“, които да задоволяват вкуса на пушачите. Най-сигурно и най-безопасно е обаче да не се пуши. Какво може да накара хората, пристрастени към тютюнопушенето, да откажат цигарите..

публикувано на 31.05.24 в 08:28

Деца под закрила

Национален детски конкурс за изработване на лого на Националната телефонна линия за деца 116 111 и чат приложението към нея обяви Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД). В него може да участва всяко дете на възраст от 11 до 16 години. Децата имат пълна свобода на действие в изработването на логото, включително дигитална графика, рисунка и..

публикувано на 31.05.24 в 08:22
Княз Фердинанд Сакскобургготски

Фердинанд се върна у дома

76 години след смъртта му българският цар Фердинанд I ще бъде погребан в неговата втора родина. Тленните му останки ще бъдат положени в семейната крипта на построения от него дворец „Врана“. Често определят Фердинанд като противоречива личност в историята ни, но едно е категорично за него - той е обичал страната ни до последния си дъх през..

публикувано на 29.05.24 в 15:29

Светулките играят оперета

Един вълшебен свят ще покажат на своите родители на 30 май децата от шуменската Детска градина „Светулка“. В този ден на сцената на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ в Шумен ще бъде премиерата на оперетния спектакъл „Приказка за Аграба“. Либретото е на учителката от детската градина Галина Дочева. Използвана е музиката на Алън Менкен от..

публикувано на 29.05.24 в 08:12