Vasill Petrov dhe Big Bendi i Radios Kombëtare Bullgare në spektaklin SINATRA: VEGAS

Foto: BGNES

Vasill Petrov dhe Big Bendi i Radios Kombëtare Bullgare me dirigjent Antoni Donçev prezantojnë programin e tyre të ri. Spektakli është më 4 dhjetor në sallën Nr. 1 të Pallatit Kombëtar të Kulturës dhe rikrijon atmosferën e kabaresë në “Qytetin e Engjëjve” gjatë shekullit të kaluar. Ideja për këtë koncert lindi para dy vitesh, kur bota shënoi një shekull të lindjes së Francis Albert Sinatrës. Që atëherë Margarita Tosheva, producentja e koncertit, ëndërronte për një shou të stilit të “Las Vegasit të hershëm”. Nuk është i rastit fakti se në qendër të aktivitetit është Vasill Petrov, me emrin “Frank Sinatra Bullgar”.

Koncerti i është kushtuar Sinatrës dhe rolit të tij në Vegas në fillim të viteve 60 të shekullit të kaluar – thotë Vasill Petrov. – Në atë kohë shou biznesi u ringjall, kurse personat kryesorë ishin Sinatra dhe kompania e tij The Rat Pack, ose banda “Minjtë”, siç i quanin - Dean Martin, Sammy Davis Jr., Peter Lawford and Joey Bishop. Ata ishin njëkohësisht komikë, valltarë, aktorë, këngëtarë...Në të njëjtën kohë corps de ballet u përfshi në shou. Në spektaklin tonë gjithashtu ka balet. Posaçërisht për shfaqjen tonë do të marrë pjesë si solist Bruce Johnson nga SHBA-ja – një miku im, i cili ka një bas bariton të jashtëzakonshëm. Bashkë me të do të paraqitim një arie të Ol' Man River – një prej mjuzikëllave të parë të Jerome David Kern dhe Oscar II Hammerstein II. Në skenë do të jenë gjithashtu Vesella Boneva, Hilda Kazasjan, Valeria Stojanova. Ka gjithashtu një këngë drejtuar Las Veagist etj. Me këtë koncert desha ta tërheqë vëmendjen e publikut ndaj një periudhe të mrekullueshme në historinë e shou biznesit.

Nga Vasill Petrovi mësuam disa prej titujve në program. Ndër ta kuptohet janë këngët – emblemë të Francis Sinatrës - "My way", "Fly me to the moon", "Come fly with me", "Something stupid", "New York, New York" … si dhe shumë të tjera – nga swing-u përmes baladave xhaz e gjer te bossa nova. Koreografët e baletit janë Stanisllava Goçeva dhe Ani Gançeva, regjisorë të spektaklit – Rumen Grigorov dhe Aleks Bornaz. 

Përgatiti në shqip: Vesella Mançeva
Më shumë nga rubrika
“Eva Kuartet”

“A Filetta” dhe “Eva Kuartet” kërkojnë pikëtakimet në dy tradita krejt të ndryshme

Gjatë tetorit të vitit 1978 të bashkuar nga dashuria ndaj këndimit në shumë zëra karakteristik për ishullin Korsika, gjashtë këngëtarë krijuan “A Filetta”. Krahas veprimtarisë aktive lidhur me koncertet, në vitin 1989 (bashkë me Svegliu Calvese) e..

botuar më 18-02-20 10.29.PD

“Të rinjtë në operë”

Bullgaria u bë shteti i parë-mikpritës i realizimit të projektit dyvjetor ndërkombëtar “Të rinjtë në operë”. Ky është projekti i parë bullgar për bashkëpunim në fushën e kulturës “Evropa kreative”, i miratuar për të marrë bashkëfinancim nga Bashkimi..

botuar më 18-02-17 12.15.MD
“Paliev’s sparkles”

Koncerti i fëmijëve me veprat e profesorit Dobri Paliev

Nxënësit e talentuar nga Shkolla muzikore “Ljubomir Pipkov” kanë përgatitur një program   interesant me veprat e profesorit Dobri Paliev. Koncerti i tyre do të zhvillohet më 18 shkurt në sallën “Bullgaria”. Kjo është ngjarja e parë, kushtuar..

botuar më 18-02-16 12.22.MD