Sinodi i Shenjtë i Kishës Ortodokse Bullgare: Në takimin me Patrikun Kiril Presidenti Radev i mbroji kategorikisht pozitat e veta

Foto: arkiv

Sinodi i Shenjtë i Kishës Ortodokse Bullgare e shpalli qëndrimin e vet për takimin e Presidentit bullgar Rumen Radev me Patrikun rus Kiril më 4 mars në Sofje. Në këtë takim ishte i pranishëm edhe Patriku bullgar Neofit. Sinodi vuri në dukje se gjatë takimit Presidenti Rumen Radev i ka mbrojtur kategorikisht pozitat e veta. Në takim Patriku Kiril shprehu dhimbjen dhe dëshpërimin e vet për nënvlerësimin e rolit të Rusisë në Luftën Çlirimtare Ruso-Turke dhe dhënien e respektit ndaj popujve të tjerë. Presidenti e siguroi Patrikun e Kishës Ortodokse Ruse se populli bullgar gjithmonë ka respektuar dhe ka shprehur mirënjohjen e tij ndaj popullit rus, kishës ruse dhe ushtarëve nga ushtria-çlirimtare e perandorit Aleksandër II. Në të njëjtën kohë Presidenti Radev nënvizoi shprehimisht se siç kisha lufton për shpirtin e çdo një njeriu, ashtu edhe ne i jemi mirënjohës çdo një ushtari, i cili ka marrë pjesë në ushtrinë ruse nën flamujt e perandorit Aleksandër II, dhe ka vdekur për lirinë bullgare, pavarësisht nga kombësia e tij.

Më shumë nga rubrika

Ekaterina Zaharieva u takua në Nju Jork me ministrat e punëve të jashtme të shteteve ballkanike

Ministrat e punëve të jashtme të Bullgarisë, Greqisë, Rumanisë dhe Kroacisë – Ekaterina Zaharieva, Nikos Koxias, Teodor Meleshkanu dhe Maria Pejçinoviç- Buriç zhvilluan një takim në Nju Jork, në të cilin diskutuan ecurinë e integrimit evropian të..

botuar më 18-09-26 6.37.MD

Kryeministri Borisov u fotografua me familjen Trump

„Me zemër të hapur jap mundësi për “analiza” të reja, “këshilla” dhe “rekomandime”, të lidhura me këtë fotografi. Tjetërsoj bëhet fjalë për protokollin e Shtëpisë së Bardhë” . Me këtë koment Kryeministri Bojko Borisov publikoi në profilin e tij..

botuar më 18-09-26 5.53.MD

Boronica dhe aronia do të përdoren në prodhimin e birrës

Një ekip shkencëtarësh nga Instituti i Kriobiologjisë dhe Teknologjive Ushqimore prezantuan përpunime eksperimentale të llojeve të reja të birrës, për prodhimin e të cilave përdoren boronica dhe aronia. Përdorimi i këtyre frutave do ta bëjë..

botuar më 18-09-26 5.21.MD