Këtë natë në “Pyllin e Kryqit” do të mblidhen besimtarë, me shpresën se do të shërohen

Foto: arkiv

Në vigjilje të ditës së Lartësimit të Kryqit të Nderuar mijëra besimtarë do të mblidhen në krahinën “Pylli i Kryqit” në malin Rodope me shpresën për shërim. Çdo ditë në natën e 13 shtatorit para 14 shtatorit në vendin e shenjtë shërbehet një liturgji e shenjtë dhe vendoset një pjesë e vogël prej Kryqit të Krishtit. Për shkak të besimit se atje para shumë shekujve është varrosur një pjesëz prej vetë Kryqit të Zotit krahina është quajtur Pylli i Kryqit. Të krishterët besojnë se vendi ka fuqi të jashtëzakonshme.

Më shumë nga rubrika
Ministrja Angellkova

Nikolina Angellkova: Sistemi i unifikuar informativ i turizmit do të implementohet që nga janari 2019

Sistemi i unifikuar për informacione turistike do të fillojë të punojë në fundin e janarit 2019, por do të ketë një periudhë të provës. Këtë e tha deklaroi Ministrja e turizmit Nijkolina Angellkova në intervistë për agjencinë e lajmeve “Fokus”...

botuar më 18-11-20 7.42.MD

70% rritje e shkëmbimit të mallrave ndërmjet Bullgarisë dhe Bjellorusisë gjatë 2018-ës

Shkëmbimi i mallrave mes Bullgarisë dhe Bjellorusisë ka shënuar shtim prej 70% gjatë tetë muajve të parë të vitit 2018 dhe arrin 64 mln. dollarë. Këtë e bëri të ditur zëvendësministri i ekonomisë Aleksandër Manolev në Forumin e përbashkët ekonomik..

botuar më 18-11-20 7.26.MD
Valeri Simeonov

Volen Siderov: Mosmarrëveshjet në “Patriotët e Bashkuar” janë kapërcyer, koalicioni mbetet

Kontradiktat në “Patriotët e Bashkuar” janë kapërcyer dhe koalicioni vazhdon të funksionojë – këtë e shpalli lideri i partisë “Ataka” dhe kryetar i grupit parlamentar të patriotëve Volen Siderov pas përfundimit të mbledhjes së Këshillit të..

botuar më 18-11-20 6.50.MD