Sofja do të propozojë kandidaturën e vet për mikpritëse të Lojërave Dimërore Rinore Olimpike

Foto: BTA

Kryeministri Bojko Borisov bëri të ditur se Sofja do të kandidojë për mikpritëse të Lojërave Dimërore Rinore Olimpike gjatë vitit 2024. Vendimi është rezultat i bisedimit të tij me Presidentin e Komitetit Olimpik Ndërkombëtar Tomas Bah, i cili është për vizitë në Sofje. “Aktualisht në Bullgari zhvillohen njëkohësisht tri kampionate botërore në sportet olimpike, gjë që për mendimin tim është një rekord olimpik. Kjo më jep arsye për t’ju inkurajuar të kaloni në një nivel tjetër dhe të kandidoni për mikpritës të lojërave olimpike”, deklaroi Bah. Borisov i është përgjigjur se do të ndihet më i sigurt në mikpritjen tonë të suksesshme, në qoftë se para kësaj Bullgaria bëhet mikpritëse e Lojërave Dimërore Rinore Olimpike.

Më shumë nga rubrika
Ilijana Stoillova dhe Joan Kolev

WIND2WIN kërkon zgjidhjen e problemit me mbetjet plastike në Detin e Zi

Dy sërfistë do të kalojnë 300 kilometra me windsurf nga pika më veriore bullgare e Detit të Zi deri në pikën më jugore të bregdetit bullgar. Sfida e tyre është një thirrje për det më të pastër. Kampionët e windsurfit Ilijana Stoillova dhe Joan Kolev..

botuar më 18-09-18 7.06.MD

Biznesi propozon amendamente legjislative kundër standardit të dyfishtë të ushqimeve

Regjistër publik i certifikatave, të cilat i shoqërojnë ushqimet, kërkesë për dokumentacion të detyrueshëm të të gjitha produkteve dhe kontroll nga ana e Agjencisë së Ushqimeve - këto masa i parashikojnë projekt-ndryshimet e Ligjit të ushqimeve të..

botuar më 18-09-18 6.28.MD

Zëvendëspresidentja Jotova: Qëllojmë që gjuha bullgare të mësohet në gjithnjë e më shumë vende në botë

Zëvendëspresidentja e Bullgarisë Ilijana Jotova mori pjesë në hapjen të 70-të zyrtare të vitit shkollor në shkollën e mesme “Hristo Botev” në Bratislavë. Në fjalimin e saj Jotova kujtoi se misioni i vëllezërve të shenjtë Kirill dhe Metodi fillon..

botuar më 18-09-18 4.52.MD