I dyshuari për vrasjen e gazetares Viktoria Marinova është arrestuar në Gjermani

| rinovuar më 18-10-10 5.41.MD
Kryeministri Borisov (në të majtë), bashkë me Prokurorin e Përgjithshëm Sotir Cacarov dhe Ministrin e brendshëm Mlladen Marinov (para mikrofonit)
Foto: BGNES

Autori i përdhunimit dhe vrasjes së gazetares 30-vjeçare Viktoria Marinova ishte ndaluar mbrëmë në Gjermani. Ky është bullgari 21-vjeçar Severin Krasimirov – një emër i njohur për policinë, lidhur me krime të tjera. Ai është arrestuar nga policia gjermanе për shkak të sinjalit të dhënë nga autoritetet bullgare.

Sipas hetimit burri ka ikur për në Gjermani të diеlën, bashkë me një mik të tij, pasi e ka bërë krimin. Është identifikuar në bazë të kampionëve të ADN-së nga vendngjarja. Në këtë etapë sipas organeve hetuese krimi është kryer për shkak të manifestimit spontan të agresionit. Severin Krasimirovi është regjistruar më pare në polici për vjedhjen e metaleve për skrap.

Alibia e shtetasit rumun, të ndaluar pak më parë në lidhje me vrasjen e gazetares është pohuar dhe ai është liruar.

Deklarata mbi krimin e rëndë bënë Kryeministri Bojko Borisov, Prokurori i përgjithshëm Sotir Cacarov dhe Ministri i punëve të brendshme Mlladen Мarinov.

Nga qendra për shtyp e Përfaqësisë së KE-së në Bullgari informuan se Kryetari i Komisionit Evropian Jean-Claude Juncker përshëndet veprimet e shpejta dhe adekuate të Kryeministrit Borisov dhe të institucioneve bullgare, të cilat ndaluan të dyshuarin për vrasjen e gazetares Viktoria Marinova, duke bashkëvepruar në mënyrë të drejtpërdrejtë me kolegët e tyre nga shtetet e tjera evropiane.

Në Tuitër kryetari i Parlamentit Evropian Antonio Tajani përshëndeti autoritetet bullgare për shpejtësinë dhe përpikërinë e hetimit, që bëri të mundur arrestimin e vrasësit të Viktoria Marinovës, motivi i të cilit nuk është lidhur me punën e saj si gazetare. Kryetari i grupit të Partisë Popullore Evropiane në Parlamentin Evropian Manfred Weber po kështu i përshëndeti autoritetet bullgare për veprimet e shpejta dhe efektive.
Më shumë nga rubrika

Zëvendës sekretari i shtetit i ShBA-së Xhon Sëlivan tha, se diversifikimi energjetik i Bullgarisë është me rëndësi

Nga pikëpamja e ShBA-së diversifikimi energjetik i Bullgarisë është me rëndësi për të rritur sigurinë kombëtare dhe të mos jetë vendi në varësi të një burimi. Këtë e tha zëvendës sekretari i shtetit i ShBA-së Xhon Sëlivan në Këshillin e Ministrave pas..

botuar më 18-12-14 6.02.MD
Presidenti Rumen Radev

Presidenti bullgar do të bëjë vizitë zyrtare në Jordani

Nga 15 deri më 17 dhjetor Presidenti Rumen Radev do të jetë për vizitë zyrtare në Mbretërinë Hashemite të Jordanisë me ftesë të mbretit Abdulla II bin al-Husejn. Në pallatin mbretëror në kryeqytetin Aman presidenti bullgar Rumen Radev dhe bashkëshortja e..

botuar më 18-12-14 5.16.MD

Kryeministri Borisov shprehu shpresë Bullgaria të marrë oferta më të leverdishme për gjuajtës F-16

Më 14 dhjetor përfundon afati në të cilin ofertat për gjuajtësit për Forcat Ushtarako Ajrore Bullgare mund të shtoheshin me informacion suplementar. Projekti për gjuajtësit e rinj është për 900 milion euro. Bullgaria pret të marrë deri në 8 gjuajtës. Nga..

botuar më 18-12-14 4.50.MD