Marinarët e anijeve për lundrime të largëta “Oborishte” dhe “Murgash” ishin më larg atdheut në natën e Vitit të Ri

Foto: navbul.com

Ekuipazhi i anijes motorike “Oborishte” të Autoritetit Portual “Flota Detare Bullgare” (me kapiten Nikollaj Balltaxhiev dhe me kryemekanik Kallojan Tujkov) e priti i pari Vitin e Ri 2019. Kjo u bë në portin rus Murmansk tre orë para se tek ne t’i hapim shishet me shampanjë.

Ndërsa ekuipazhi i anijes motorike “Murash” (me kapiten Stojn Atanasov dhe me kryemekanik Valentin Gulpa), i cili është në portin e Meksikës në Paqësor Topolabampo, e përcolli i fundit vitin 2018.

Më afër Bullgarisë në natën e Vitit të Ri ishte ekuipazhi i tragetit “Heronjtë e Sevastopolit”, i cili në atë kohë lundronte në Detin e Zi midis portit ukrainas Çernomorsk dhe portit gjeorgjian Poti.

Më shumë nga rubrika

Petja Radkova, “Ka shpëtim!” – fotografi nga konkursi, çmimi i pare

“S’ka asgjë më të mirë se moti me shi”

Sot më 22 mars shënojmë Ditën botërore të ujit me moto: “Uji për të gjithë! Çdokush është me rëndësi!” Qëllimi është qëme fushata informative dhe diskutime të tërhiqet vëmendja ndaj problemeve të mijëra njerëzve në botë, të cilët akoma nuk kanë të..

botuar më 19-03-22 4.46.MD
Profesori Kefallov (i dyti nga e majta) me ekipin e tij

Dekoratë prestigjioze për oftalmologun prof. Vlladimir Kefallov

Çdo vit organizata amerikane Lighthouse Guild i cakton një shkencëtari të vetëm të ashtuquajturën dekoratë të Breclerit për arritje të jashtëzakonshme në shkencat okulare. Në klubin elitar të liderëve botërorë në fushën e retinës u bashkua dhe..

botuar më 19-03-22 3.10.MD

Lëvizja speleologjike në Bullgari feston 90 vjetorin e vet

Fillimi i studimeve të shpellave në Bullgari është vënë para rreth 100 vitesh. Studimet e para të faunës së shpellave janë bërë nga akademiku Ivan Buresh gjatë vitit 1922 si drejtor i Muzeut Mbretëror në atë kohë. Si ditëlindje e speleologjisë kombëtare..

botuar më 19-03-21 4.03.MD