Kryeprokurori kërkon mekanizëm për kontroll në rastet kur pasaportat bullgare jepen kundrejt investimit

Foto: BGNES

Kryeprokurori Sotir Cacarov kërkon hartimin e mekanizmit për kontroll të personave, të cilët marrin shtetasi bullgare për shkak të investimit të bërë në vendin tonë. Sipas tij procedura aktuale u jep mundësi shtetasve të huaj ta përdorin atë vetëm me qëllim marrjen e pasaportës në një vend që është pjesë e Bashkimit Evropian.

Para komisionit të përkohshëm parlamentare të krijuar në lidhje me rastin me shitjet e shtetësisë bullgare nga nëpunësit e Agjencisë Shtetërore për Bullgarët Jashtë Shtetit, Cacarov deklaroi se hetimet e zhvilluara nga Prokuroria dhe nga Agjencia Shtetërore për Sigurinë Kombëtare kanë treguar shumë shkelje dhe mungesën e mekanizmit për kontroll – kështu mjedisi është shumë i përshtatshëm për funksionimin e skemave për shitjen e shtetësisë bullgare.

Sipas Kryeprokurorit problemi mund të zgjidhet në se shtetësia jepet jo vetëm për investim fillestar, por edhe për zhvillimin e këtij investimi pas marrjes së shtetësisë. Varianti tjetër është që të mos ofrohet mundësi e tillë. Prokurori i përgjithshëm propozon që të hartohen rregulla të rrepta për dokumentet, me të cilat përfaqësuesit e minoriteteve bullgare në vendet fqinje provojnë prejardhjen e tyre bullgare.


Më shumë nga rubrika

Gallëp: Më se 600 mijë bullgarë janë të prirë të shesin votat e tyre

Më se 600 mijë bullgarë pranojnë, se mund të votojnë kundrejt ndonjë stimuli ose me detyrim, tregon një anketimi i Agjencisë “Gallëp Interneshënëll”. Ky anketim u provokua nga botime, në të cilat thuhet, se çmimi i një vote lëvizet nga 75 deri në 100 euro...

botuar më 19-10-22 3.04.MD

Vietnami do ta ndihmojë Bullgarinë në partneritetin e saj me ASEAN-in

Presidenti Rumen Radev diskutoi në Tokio me Kryeministrin e Vietnamit Nguen Suan Fuk mundësitë e rritjes së këmbimit dypalësh ekonomik, tregtar dhe të investimeve. U shpreh qëndrimi se këmbimi i tanishëm tregtar prej rreth 100 mln dollarësh në vit nuk i..

botuar më 19-10-22 2.12.MD

Presidenti Radev ishte i pranishëm në ceremoninë e kurorëzimit të perandorit të ri japonez

Presidenti bullgar Rumen Radev dhe e shoqja Desisllava Radeva ishin të pranishëm në ceremoninë e kurorëzimit të perandorit të ri të Japonisë Narohuto. Për ngjarjen në Tokio mbërriten 190 delegacione nga tërë planeti. Naruhito u bë perandor i Japonisë në..

botuar më 19-10-22 1.29.MD