Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ясни са имената на кандидати за народни представители от Балчик

За по-малко от четвърт час парламентарно представените партии в Балчик се споразумяха за състава на СИК-овете в община Балчик по време на свиканите от кмета Николай Ангелов консултации. Единодушно приеха да се запазят квотите от предходните избори за народни представители.

Така в обявените 38 избирателни секции ще има общо 302-ма членове, 114 от които ще заемат ръководни постове. ГЕРБ – СДС ще бъдат представени от 74 членове (11 председатели, 11 зам.-председатели и 11 секретари), коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България Обединение“ от 68 (11-10-10), Движението за права и свободи – 43 (5-6-6). Партия „Възраждане“ ще участва в секциите с 41 членове (6-5-6), а с по 38 са „БСП за България“ (4-4-3) и „Има такъв народ“ (1-2-2).

"Възраждане" обявиха листата си за Добричка област. Тя отново ще бъде водена от Константина Петрова – народен представител в последните два парламента, след нея е председателят на общинската организация в Балчик Марин Попов, а на шесто място стои още един балчиклия – Дилян Димитров. "Ще работим за победа, а нашите гласоподавателите ще решат. За пореден път имаме възможност да спасим нашата страна, дали ще се случи, зависи от гласоподавателите" - коментира днес Попов.

С двама представители за балчишките гласове ще бъде листата на „Има такъв народ“ за област Добрич, тя все още не е окончателна, но в нея ще влязат Десислава Жекова – председател на общинската структура и д-р Ивайло Христов от село Оброчище.

ГЕРБ още не са готови с листата, каза лидерът в Балчик Димитър Николов: "Ръководството ще одобри подредбата, ние сме направили нашите номинации и очакваме да сме първа сила както в Балчик, така и в страната".

А коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България Обединение, за разлика от предишните листи, този път ще бъде лишена от балчишко присъствие, водач за областта отново ще Ивайло Мирчев, съобщиха от общинската организация.

В знак на протест срещу националното ръководство за пореден път БСП – Балчик няма свой кандидат в областната листа, която отново ще бъде оглавена от Мая Димитрова, съобщиха Николай Колев от клуба на местните червени.

ДПС – Балчик няма още готова листа, но в нейните редици този път ще има балчиклия и това преподавателят Тансер Ибрямов, съобщи лидерът Мехмед Расим.

Чуйте повече в звуковия файл:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Започна ремонтът на Дюлинския проход

Започнаха същинските строителни дейности по трасето на третокласния път Старо Оряхово – Гюльовца – Каблешково – път I-9 Слънчев бряг – Бургас за 34 км от трасето, а до края на юни ще стартират останалите 32 км в Бургаско. Пътната отсечка свързва областите Варна и Бургас и се ползва като алтернативен маршрут на пътищата I-9 Слънчев бряг – Обзор и..

публикувано на 17.05.24 в 16:44

Варна планира купуването на нови електробуси

През 2024 г. Община Варна кандидатства с проектна идея за разработване на план за градска мобилност, както и закупуване на електробуси. Исканото финансиране е в размер на около 10 млн. лв. и може да бъде осигурено по програма „Развитие на регионите“, съобщи заместник-кметът с ресор транспорт Христо Рафаилов.  По негови данни, финансовата рамка на..

публикувано на 17.05.24 в 16:36

Във Варна отбелязаха Деня на курсантското управление

Официална церемония за Деня на курсантското управление се проведе във Висшето военноморско училище "Никола Й. Вапцаров" във Варна.   Събитието тази година съвпада с честването на 20-годишнината от членството на България в НАТО и 75-годишнината от създаването на Евроатлантическия съюз. На специална церемония на плаца на висшето заведение ръководният..

публикувано на 17.05.24 в 16:04

Румен Радев: Не намирам основание в момента да се правят промени в ръководството на НСО

Президентът Румен Радев коментира тежкия инцидент с автомобил на службата на охрана на властта край Аксаково. " Инциденти е имало през всички години, откакто я има службата. Не намирам основание в момента да има промени в ръководството на НСО. Нека всички компетентни органи да установят реалните причини и тогава ще говорим", посочи президентът, цитиран..

публикувано на 17.05.24 в 15:00

Резултатите от експертизата за катастрофата край Аксаково ще станат ясни в съкратени срокове

Резултатите от автотехническата експертиза на автомобилите, участвали в тежкото пътно-транспортно произшествие на входа на град Аксаково с участието на кола на НСО и лек автомобил, при което загина 63-годишен мъж от Аксаково, а съпругата му е в реанимацията на болницата "Св. Анна" във Варна, ще бъдат ясни в съкратени срокове. Разпитани са пътувалите..

публикувано на 17.05.24 в 13:48
Снимката е илюстративна

Променят временно маршрута на линии 20, 22, 118, 118А, 148 и 209 на 21 май

Във връзка с провеждане на празнично шествие и честване „Празници Владиславово 2024“ на 21 май (вторник) от 17:30 до 18 часа ще бъде преустановено движението по бул. „Св. Елена“ от кръстовището с бул. „Константин и Фружин“ до кръстовището с ул. „Асен Разцветников“.  Автобусни линии 20, 22, 118, 118A, 148 и 209 няма да обслужват спирки „Химик“ и..

публикувано на 17.05.24 в 13:00

НСО призова за въздържание от спекулации и хипотези за катастрофата край Аксаково

Националната служба за охрана излезе с официално изявление във връзка с инцидента край Варна.  Държавната охранителна служба заявява, че оказва съдействие на компетентните органи по воденото следствие.  "НСО призовава към въздържание от разпространение на спекулативни, непроверени и необективни тези и хипотези по адрес на участниците в тежкия пътен..

публикувано на 17.05.24 в 12:42