Акценти

Поклоннически поход достигна област Враца

Поклонническият поход по повод 550-годишнината от пренасянето мощите на св. Йоан Рилски от Търново в Рилския манастир достигна област Враца. Групата ентусиасти в похода " Светият път " искат не само да отбележат важната годишнина, но и да поставят..

публикувано на 16.07.19 в 12:56

Ремонтираха пътя от Чипровци до Гушовския манастир

Пътят от Чипровци до Гушовския манастир е почти готов. През август миналата година правителството отпусна 1 милион 280 000 лева за изграждането му. До края на следващия месец ще приключат довършителни работи- попълване на банкета, поставяне..

публикувано на 16.07.19 в 12:11

Пръскат срещу комари край Дунав при Лом

В община Лом ще се извършат две наземни и едно авиационно третиране срещу комари. Наземното третиране ще се извърши на 17 юли (сряда) и 19 юли (петък) , при подходящи метеорологични условия. В сряда ще бъде обработена територия на град Лом..

публикувано на 16.07.19 в 08:14

Снимката на 15 юли 2019 година

За поредна година община Мездра организира студентска бригада. В рамките на месец студенти ще участват в различни дейности в града. Студентите ще участват в дейностите по благоустройство и поддържане на чистотата в града с изграждане на бетонови изделия,..

публикувано на 15.07.19 в 18:00

Чумата по свинете стигна до Врачанско

Българската Агенция по безопасност на храните потвърди огнище на Африканска чума при домашни свине в нерегистрирано лично стопанство, в което се отглеждат 4 свине, в град Мизия, община Мизия, област Враца. Сигналът за повишена заболеваемост е постъпил..

публикувано на 15.07.19 в 17:50

Изградиха ограничител на скоростта между Мездра и Боденец

Ограничител на скоростта бе изграден пред входа на фирма за керамични изделия на пътя между Мездра и село  Боденец, съобщават от Община Мездра . Препятствието е превантивна мярка за недопускане на пътнотранспортни произшествия.  Голямото..

публикувано на 15.07.19 в 17:32

Подготвят извозването на серовъглерода от Враца

И днес продължи подготовката за извозването на серовъглерода, който се съхранява на площадката на бившия торов завод във Враца. Химикалът е 110 тона и е опасен за хората и околната среда. През годините официалните собственици са различни, като..

публикувано на 15.07.19 в 17:20

Предупреждават пчеларите от Видин за третиране срещу плевели

Наземно третиране с хербицид срещу плевели ще бъде извършено по железопътната линия Видин–Видин пътническа–Държавна граница–Видин товарна гара, съобщават от Община Видин. Във връзка с мерките за опазването на пчелите от отравяне и начините за провеждане..

публикувано на 15.07.19 в 17:18

Родители във Видин звъняха на 112 за паднало от гнездото птиче в парка

Родители подадоха сигнал на телефон 112 за паднало от гнездо в парк "Рова" във Видин малко птиче, за което предполагат, че е сова. На място очевидци изчакаха да пристигне спасителен екип: "Сова или бухал е, не знаем какво е. Падна от..

публикувано на 15.07.19 в 15:46

Изграждат православен храм в село Владиченци

Общинският съвет в Димово дари на видинската митрополия земя в село Владиченци, върху която ще се изгражда православен храм.  Това съобщи председателят на Общинския съвет Добромир Тодоров : "Наложи се да преструктурираме цялото площадно..

публикувано на 15.07.19 в 14:23