Нова операционна лампа има болницата в Берковица

МБАЛ - Берковица се сдоби с нова операционна лампа за нуждите на Хирургично и Акушеро-гинекологично отделение. Оборудването е на стойност 12 996 лв. с ДДС, закупено с целеви средства на общината. Операционната лампа вече е монтирана и работи...

публикувано на 20.04.19 в 14:25

Враца празнува Лазаровден

С лазарски танци и наричания за здраве и берекет във Враца бе отпразнуван един от големите пролетни празници -  Лазаровден. Стотици жители и гости на града се събраха на площад „Христо Ботев“ за да се насладят на празничния концерт, в който участие..

публикувано на 20.04.19 в 14:23

Акция на прокуратурата в Дреновец

9 души са задържани при специализирана операция в Дреновец по разследване за трафик на хора, пране на пари и лихварство, предимно в Кралство Швеция. Операцията е на Специализирана прокуратурата, Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и..

обновено на 20.04.19 в 14:22

Лазаровден в Зверино

Народно читалище „ Факел ” в най-голямото мездренско село Зверино е истински пазител и разпространител на български народни традиции. И разбира се, не бе пропуснат и днешния Лазаровден . Облечени в прекрасни народни носии и с венци от цветя,..

публикувано на 20.04.19 в 12:20

Поетеса представи нова книга

В Мездра се осъществи представяне на  поетичната книга на Рени Митева- "Зелени залези" .  Тя е начален учител в ОУ"Христо Ботев", завършила е "Начална училищна педагогика" в СУ "Климент Охридски". Пише стихове и разкази, рисува. Удостоена е с..

публикувано на 20.04.19 в 12:16

Облагородяват Северозападна България

Предприятието за управление на дейностите за опазване на околната среда / ПУДООС / ще финансира 25 проекта на села и градове от  Северозападна България . В основния списък са одобрени 234 разработки , за които ще бъдат отпуснати до 10 000 лева. 805 са..

публикувано на 20.04.19 в 09:17

Лазаровден е

Православната църква отбелязва църковния празник Лазаровден , който винаги е в предпоследната събота преди Великден .  По традиция на Лазаровден се откъсват зелени върбови клонки, които ще красят вратите на следващия ден - Връбница (Цветница)...

публикувано на 20.04.19 в 09:13

Лазаровата събота с деца от Видин

Програма от Лазаровден до Възкресение Христово организираха  Видинската митрополия и Фондация "Подкрепа за реализация" във Видин.  На Лазровден днес деца от неделното училище към митрополията ще изпълнят песни и стихове. Сценка за свети Герасим ще..

публикувано на 20.04.19 в 08:51

Пътят за пещерата Леденика е на финалната си права

Това стана ясно от изявлението на регионалният министър Петя Аврамова преди участието й в дискусията "Европа в нашия дом", която беше организирана във Враца "Пътят се финансира по ОП "Региони в растеж". Изпълнен е първият слой с асфалт и при..

публикувано на 20.04.19 в 07:39

Инициативи за Цветница в Горна Бела речка

Днес и утре в китното селце на община Вършец ще се организират различни занимания, обединени от идеята, че чистотата отвън и чистотата отвътре са еднакво важни. Образователната платформа Ятото и Хербалкан са организатори на дейностите. На 20..

публикувано на 20.04.19 в 07:22