Подменят седалките на училищно игрище в Мездра

Поетапно ще бъдат подменени счупените седалки на игрището в двора на СУ „Иван Вазов“ в Мездра. Служителите на ОП „Чистота“ до момента са монтирали 100 броя нови седалки,  съобщават от общинската пресслужба.  Подмяната на старите, счупени и..

публикувано на 22.04.19 в 14:13

Товарни камиони образуваха нова опашка на "Дунав мост 2"

Около 7-километрова опашка от товарни камиони се бе образувала тази сутрин на "Дунав мост 2" при Видин -Калафат. Това е нормално, предвид отминалите почивни дни, каза за Радио Видин изпълнителният директор на съоръжението Любомир Низамов: "Имаше..

публикувано на 22.04.19 в 13:54

Успешен "Маратон на четенето" в Ново село

Успешно приключи "Маратонът на четенето"- инициатива, с която читалищната библиотека в Ново село отбеляза международния ден на книгата - 23 април. Маратонът започна в началото на месец април. Целта му бе да популяризира четенето на художествена..

публикувано на 22.04.19 в 13:04

Бивш младежки дом в Лом става културен и туристически център

Започна ремонтът на сградата на някогашния младежки дом в кв. "Боруна" в Лом. Той ще бъде преустроен в модерен мултифункционален културен и туристически център. Порутената от десетилетия сграда ще бъде основно ремонтирана и с ново оборудване.  На..

публикувано на 22.04.19 в 12:34

Неизвестни откраднаха дарени средства от църквата в Дунавци

Навръх християнския празник Цветница, неизвестни крадци са разбили касата за дарения  в храм „Рождество на Пресвета Богородица“ в Дунавци, съобщават от ОД на МВР Видин.  Сигналът   е получен в 9 часа в дежурната част на полицията  чрез тел.112...

публикувано на 22.04.19 в 12:23

Достатъчно са направленията за специалисти, отчитат от здравната каса във Враца

Има достатъчно направления за прегледи при лекари-специалисти, в това увери Светозар Симеонов, директор на Районна здравноосигурителна каса във Враца. „Понякога пациентите не дават възможност на личните си лекари да преценят от каква..

публикувано на 22.04.19 в 12:06

Пръскат срещу кърлежи и бълхи в Лом

Днес и утре ще се извърши пръскане срещу кърлежи и бълхи на тревните площи в община Лом. На 22 април при подходящи метеорологични условия, ще бъдат третирани Дунавския парк, улични алеи, междублокови пространства и зелени площи, на места с обществено..

публикувано на 22.04.19 в 08:30

Ясен е съставът на секционните избирателни комисии в Мездра

Представителите на политическите партии и коалиции в 44- тото Народно събрание в Мездра се споразумяха за състава на секционните избирателни комисии. Те нямаха възражения относно разпределението на 328-те места в секционните избирателни комисии...

публикувано на 22.04.19 в 08:10

Подпалиха личния автомобил на кмета на Община Козлодуй

Тази нощ в 01:50 минути в Районното управление на полицията в Козлодуй е подаден сигнал, че гори семейният автомобил на кмета на Общината Маринела Николова. На място е пристигнала полиция и пожарен автомобил, който е изгасил пожара, съобщи Лили Рашкова,..

публикувано на 22.04.19 в 07:34

Пръскат срещу вредители в община Лом

Местната общинска администрация уведомява земеделските производители и собствениците на пчелни семейства за предстоящото третиране на вишневи градини в землището на село Долно Линево. Пръскането ще се извърши в понеделник, 22 април от кооперация..

публикувано на 21.04.19 в 15:52