Още един пътен инцидент на Е-79, трафикът е затруднен

Още един пътен инцидент стана този следобед по международния път Е-79 между Видин и Монтана. Тежкотоварен автомобил се е е завъртял на един от завоите при видинското село Бeла. Движението при км 46 се осъществява в една лента, съобщиха от Агенция "Пътна..

публикувано на 14.11.19 в 16:37

Две катастрофи с тирове по Е-79 между Монтана и Видин

Две катастрофи с тирове затрудняват трафика между Монтана и Видин. И двата пътни инцидента на международното шосе Е79 са станали в ранния следобед, а в тях са замесени шофьори от Турция. При първото ПТП, край село Долна Вереница, камион се е..

публикувано на 14.11.19 в 15:21

"Моето училище" в Зверино

20 ученици от начален етап на обучение от СУ „Св. Климент Охридски“ сeло Зверино участваха в рецитал на тема „Моето училище”. Техните изпълнения оцени жури в състав: Дарина Цветкова – председател на художествен клуб при НЧ „Факел 1926“ с. Зверино и..

публикувано на 14.11.19 в 13:50

Безплатни изследвания за диабет във Враца

В Световния ден за борба с диабета– 14 ноември, във Враца се организират безплатни скринингови изследвания на нивото на кръвната захар. В кампанията се включи заместник-кметът Петя Долапчиева, която призова повече жители на Враца да се възползват..

публикувано на 14.11.19 в 13:40

Хореографът Първан Първанов от Монтана с концерт по два повода

Концертът на представителен танцов ансамбъл "Пъстрина" е по повод 70-годишния юбилей на ръководителя Първан Първанов и неговата 45-годишна творческа дейност . Танцьори от три поколения ще представят най-добрите постановки на своя хореограф. Те ще..

публикувано на 14.11.19 в 12:26

Условна присъда за общински служител, купувал гласове в Лехчево

Районният съд в Монтана одобри споразумение между прокуратурата и защитата на подсъдимия П. А. А., обвинен в купуването на гласове на изборите за местни власти в община Бойчиновци. 32-годишният служител на Общинската администрация в Бойчиновци, се..

публикувано на 14.11.19 в 11:55

С беседа в Ново село отбелязаха Международния ден на диабета

На чаша кафе и раздумка се събраха днес диабетиците от Ново село в Клуба на пенсионера по случай международния ден на диабета. Председателката на секция „Диабет“ Гинка Иванова положи усилия да заведе своите членове в Белоградчик, където да се..

публикувано на 14.11.19 в 11:45

Община Белоградчик е готова за зимата

Община Белоградчик е взела мерки, за да посрещне първия сняг. Тази година участие в снегопочистването ще вземе и новопридобитата техника, собственост на общината. Добра придобивка е моторната шейна, която ще осигури достъп до трудно проходими места при..

публикувано на 14.11.19 в 11:12

Шофьор блъсна велосипедистка в Септемврийци и избяга

46-годишeн при управление на лекия си автомобил „Фолксваген Голф” на прав пътен участък в село Септемврийци се движел с несъобразена с пътните условия скорост, не спазил дистанция с попътно движещата се 51-годишна велосипедистка от същото село и я..

публикувано на 14.11.19 в 10:51

БСП Видин: Възможно е мнозинството в новия Общински съвет да бъде същото, което управляваше и до сега

В политическа декларация групата общински съветници на БСП Видин посочиха какви ще са приоритетите ѝ през следващите четири години . Документът бе представен по време на тържественото заседание на местния парламент, на което новите съветници..

публикувано на 14.11.19 в 10:01