Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарите в Гърция не стихват

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Пожарът, започнал от Варибоби, северно от Атина, продължава да се разраства, въпреки усилията за неговото ограничаване, информира МВнР. През нощта силен фронт е преминал магистралата Атина-Ламия, при изхода за Маркопулу, като пламъците се насочват към Оропос. Гори гъст боров масив до Малакаса. Активен и мощен е и фронтът до Агиос Стефанос. Пожарът в северната част на о. Евбея се разраства.Усложнена остава ситуацията и на Пелопонес и в източната част на п-в Мани.
Движението и в двете посоки по магистралата Атина-Ламия, между пътните възли Инофита и Калифтаки е възстановено, но не са изключени промени.
Заради пожарите, не препоръчва пътуване към Южна Гърция. Качеството на въздуха в цяла Атика допълнително се е влошило, най-вече в северните и източни райони. Появилите се на определени места ветрове от 70 км/час доведоха до появата на нови огнища и вероятността за погасяването им в близките часове е минимална.

Подробна информация за ситуацията с пожарите в Гърция се публикува и на сайта на посолството ни в Атина и генералното ни консулство в Солун.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес – 19 март 2024 г.

Новините от България и българите по света са акцент в "България днес". Евродепутатът Радан Кънев говори за закъснелия европейски дебат в България, а проф. Климент Найденов ни води при бесарабските българи в..

публикувано на 19.03.24 в 19:00

България днес – 18 март 2024 г.

От днес започва Великият или Великденският пост, който християнската църква нарича "предверие на божественото покаяние" или Голяма четиридесетница, през която хората, постейки, се отказват от своите грехове, "очистват се" и се доближават до Иисус..

публикувано на 18.03.24 в 19:00

България днес – 15 март 2024 г.

С двудневен национален траур почитаме предстоятеля на Православната ни църква. В "България днес" си спомняме благия глас на Българския патриарх и софийски митрополит Неофит и някои от мъдрите му слова, с които ни..

публикувано на 15.03.24 в 19:00