Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Пожарите в Гърция не стихват

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Пожарът, започнал от Варибоби, северно от Атина, продължава да се разраства, въпреки усилията за неговото ограничаване, информира МВнР. През нощта силен фронт е преминал магистралата Атина-Ламия, при изхода за Маркопулу, като пламъците се насочват към Оропос. Гори гъст боров масив до Малакаса. Активен и мощен е и фронтът до Агиос Стефанос. Пожарът в северната част на о. Евбея се разраства.Усложнена остава ситуацията и на Пелопонес и в източната част на п-в Мани.
Движението и в двете посоки по магистралата Атина-Ламия, между пътните възли Инофита и Калифтаки е възстановено, но не са изключени промени.
Заради пожарите, не препоръчва пътуване към Южна Гърция. Качеството на въздуха в цяла Атика допълнително се е влошило, най-вече в северните и източни райони. Появилите се на определени места ветрове от 70 км/час доведоха до появата на нови огнища и вероятността за погасяването им в близките часове е минимална.

Подробна информация за ситуацията с пожарите в Гърция се публикува и на сайта на посолството ни в Атина и генералното ни консулство в Солун.
Още от категорията

България днес – 27 април 2023 г.

Фестивална и събитийна се оказва "България днес" в днешния облачен четвъртък. Ще започнем от София с 24-ото издание на Международния фестивал на училищния театър на испански език, ще минем през Чикаго, където започва фолклорното събитие..

публикувано на 27.04.23 в 19:00

България днес – 26 aприл 2023 г.

В „България днес“ на 26 април говорим за това спазват ли се и как трудовите ни права. Разказваме за философията на Деня без асансьори и за Българското неделно училище „Васил Левски“ в Сарагоса, Испания. От какви български събития зад граница..

публикувано на 26.04.23 в 19:00

България днес – 25 aприл 2023 г.

В дъждовния 25 април „България днес“ дава топлина с хубава българска музика, актуална информация и вести, свързани с българите по света. Информираме ви за две любопитни събития от културния живот в София и ви срещаме със виртуозния саксофонист Владимир..

публикувано на 25.04.23 в 19:00