Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

България днес – 30 май 2023 г.

България днес коментира процедурата по връчване на втория мандат за съставяне на правителство, която анализатори определят като безпрецедентна. Какви са шансовете и необходимостта да се състави правителство с втория мандат и действа ли президентът на ръба на своите правомощия – ще чуете мнения по темата. Няма да се уморим да ви срещаме с личности, които влагат време и усилия за добруването на българската общност, независимо в коя точка от земното кълбо - днес фокусът ни е към Таня Станева от Брюксел, част от Българската културна асоциация в Белгия. Ще отскочим и до силистренското село Татарица. Защо ли? – чуйте в „България днес“ с водещ Елена Каркаланова. 

01:55 - Новини 

10:23 - Прогноза за времето в България и по света 

17:20 - Правителство с втория мандат - може би, но с много наум 

28:24 - Таня Станева, Белгия: Фолклорът ни обединява най-силно българите тук 

39:17 - Все още можете да заявите участие в Международния младежки фестивал на изкуствата „Музите”, който ще се проведе в Созопол от 5 до 15 юли 2023г. 

42:25 - Радио България кани българските училища в чужбина, носещи името на Апостола на свободата, да се включат в инициативата „С мисъл за Левски“ 

48:05 - Непознатите кътчета на България – силистренското село Татарица и общността на руските старообрядци

55:20 - Песен на деня: „Купувач на души“, изп. Иван Анастасов

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар".

БНР подкасти:

Още от категорията

България днес – 26 Септември 2023 г.

В „България днес“ отделяме внимание на актуалния казус със затворената руска църква в центъра на София – ще чуете мнения на анализатори относно политическия и църковен подтекст на случилото се. В деня на Карнобат си спомняме за почетната..

публикувано на 26.09.23 в 19:00

България днес – 25 Септември 2023 г.

Последно начало на работна седмица в края на месец септември. В ден изпълнен с отговори, които носят повече мисловни обрати отколкото успокоение, в предаването „България днес“ ще говорим за обединението. Ще си припомним решаването на..

публикувано на 25.09.23 в 19:00

България днес - 22 септември 2023 г.

На 22 септември чуйте празнично издание на предаването „България днес“. Припомняме интересни исторически факти от деня, в който е България е провъзгласена за независима държава, четем манифеста и слушаме химна на независимостта. Връщаме паметта за..

публикувано на 22.09.23 в 07:00