Programi i ditës

Shablla fton adhuruesit e natyrës në një udhëtim në botën e zogjve

Për të dytin vit radhazi, qyteti Shablla po pret Festivalin e Zogjve, i cili tërheq vëmendjen mbi mbrojtjen e specieve të rralla dhe të rrezikuara të shpendëve që dimërojnë në zonën e Liqenit të Durankullakut. Veprimtaria, e cila përfshin një konkurs..

botuar më 23-11-23 3.35.MD

Një ekspozitë në parlament paraqet Bosilegradin me ngjyra

“Bosilegradi me ngjyra” quhet ekspozita që u hap në Kuvendin Popullor. Në të paraqiten 40 tablo të piktorëve profesionistë nga Bullgaria, Serbia, Maqedonia e Veriut, Mali i Zi dhe Ukraina, si dhe pjesë e koleksionit të Shoqatës "GLAS"-Bosilegrad...

botuar më 23-11-22 6.22.MD

Është vendosur një paketë e re e 12-të e sanksioneve kundër Rusisë. Në fokus - diamantet ruse dhe ndalimi i eksportit të naftës ruse në BE

Zyrtarët e BE-së finalizojnë "detajet përfundimtare" të paketës së propozuar të 12-të të sanksioneve kundër Rusisë. Ambicia është që deri në fund të vitit ajo të bëhet fakt, por para kësaj do të diskutohet dhe miratohet nga vendet anëtare. Që nga..

botuar më 23-11-22 4.04.MD

Pas një mungese 66-vjeçare, kurrilla gri u kthye në Bullgari

Kurrilla gri (Grus grus) bën fole përsëri në vendin tonë pas një mungese 66-vjeçare. Ajo ka zgjedhur si shtëpi Kënetën e Dragomanit. Kjo u bë e ditur nga Shoqata për Kafshët e Egra “Ballkani” pas një sërë vëzhgimesh nga Shoqata dhe Fondi Botëror..

botuar më 23-11-21 2.46.MD
Foto: FB/BearSanctuaryBelitsa

7 nga 17 arinj në Belica tani janë në letargji

Gjumi dimëror në Parkun e Arinjve afër Belicës ka pushtuar 7 nga 17 arinjtë që banojnë në zonën e mbrojtur, tha për BTA menaxheri i parkut, Dimitër Ivanov. Shpresat e ekipit janë që këtë vit një pjesë më e madhe e arinjve do të bien në letargji (gjumë..

botuar më 23-11-19 8.30.PD
Foto: arkiva personale

Akullorja me proteina - konsumim pa u shqetësuar për shëndetin

Akullorja është një tundim për shumë njerëz, por e përbërë nga sheqeri dhe yndyra, kthehet në një bombë kalorike, e dëmshme për shëndetin e njeriut. Në mesin e njerëzve të dashuruar pas shijeve të ndryshme të akullores është edhe bashkatdhetari ynë..

botuar më 23-11-19 7.10.PD