Programi i ditës

Kënga e ditës - “Gushti është shtator”

“Gushti është shtator” është një këngë për ndarjen dashurie, provokuar nga mungesa e dëshirës që njeriu të ndryshohet për dashurinë. Autor i muzikës dhe i tekstit është Mirosllav Kostadinov, i cili është më i njohur si Miro. Vet ai është edhe interpretuesi..

botuar më 10-08-17 12.24.MD
Solomon Burke, i quajtur “mbreti i muzikës soul dhe rok”

Yje botërore në skenën e festivalit të xhazit Bansko 2010

“Asgjë nuk është e pamundur” (“Nothing is Impossible”) këndon Solomon Burke, i quajtur “mbreti i muzikës soul dhe rok”. Para disa ditësh muzikanti i madh ishte në skenën e qytetit Bansko para publikut të festivalit të 13-të ndërkombëtar të xhazit. Sipas..

botuar më 10-08-17 12.14.MD

Kënga e ditës – “Në pritje të agimit”

Kënga “Në pritje të agimit” është një baladë emocionuese. Tepër prekëse dhe mallëngjyese tingëllon kënga edhe në sajë të zërit nostalgjik të këngëtares Vanja Kostova. Karriera e saj si këngëtare filloi me grupin “Tonika SV”. Si interpretuese ajo preferon..

botuar më 10-08-16 12.00.MD

Kënga e ditës – “Iluzion”

Kënga “Iluzion” është krijuar në vitin 1989. Autor i muzikës është Tonço Rusev, teksti është i Petër Karaangovit. Bashkëpunimi krijues midis të dyve ka lindur dhjetëra hite, që u bënë të njohura në interpretimin e emrave të mëdhenj të pop-skenës sonë. “Shi..

botuar më 10-08-13 10.01.PD

Kënga e ditës – “Po mblidhte nusja mëllaga”

Albumi i ri i Elica Todorovës dhe Stojan Jankullovit doli në treg gjatë muajit mars të këtij viti. Emri i tij është “Ujë” – siç është emri i këngës, e cila u solli dy këngëtarëve vendin e pestë në konkursin ndërkombëtar “Eurovision” gjatë vitit 2007. Elica..

botuar më 10-08-12 10.34.PD

Kënga e ditës – “Det dhembshurie”

“Natë e qetë, shteg nën dritën e hënës, tingëllim i kitarës, një kujtim nga e kaluara po kthehet –nëna këndon këngë të dashur...” Ky tekst nostalgjik është shkruar nga poeti Pejo Pantaleev, por rrëfen kujtime nga fëmijëria e Vanja Kostovës, e cila..

botuar më 10-08-11 10.44.PD

Kënga e ditës – “Përsëri jam në shtëpi”

“Përsëri jam në shtëpi” është kënga të cilën zgjodhëm për ju sot. Muzika i takon Rusalin Nakovit, autor i aranzhimit është Milço Kacarovi – bas dhe lider i grupit LZ. “Ja prapë jam në bregun e detit tim...” - këndon Silvija Kacarova – një prej zërave më të..

botuar më 10-08-10 9.23.PD

Kënga e ditës - “Si rastis dashuria”

“Si rastis dashuria” është kënga e parë të cilën këngëtarja Nina Nikolina dhe Kalin Veljov incizojnë së bashku. Premiera është gjatë majit të vitit 2006. Autor i muzikës dhe të aranzhimit është Kalin Veljov - një perkusionist i njohur bullgar. Teksti është..

botuar më 10-08-09 9.58.PD
Në bregun e detit

Këngë kushtuar verës

Po të klikoni AUDIO mund të dëgjoni këngë të bukura bullgare kushtuar verës. Ju urojmë minuta të këndshme! Përgatiti në shqip: Vesella Mançeva

botuar më 10-08-06 10.14.PD

Kënga e ditës – “Gjëra të pazakonta”

“Një pushtet i pazakontë asgjëson tek ne dhembshurinë dhe besimin... dhe djeg pa krismë dashurinë” – këto radha janë nga poezia e Stefan Bankovit. Mbi këtë tekst Marija Ganeva ka krijuar këngën “Gjëra të pazakonta” – një prej këngëve më poetike të muzikës..

botuar më 10-08-06 10.09.PD
Подкасти от БНР