Programi i ditës

Orkestra “Sevlievo”

Orkestra “Sevlievo” është themeluar gjatë vitit 1960 në bashkinë, emrin e së cilës e mban. Të shumta janë dekoratat, të cilat muzikantët i kanë marrë gjatë viteve. Mes tyre është dhe “Lira e Artë” nga Lidhja e veprimtarëve muzikorë dhe të vallëzimit në..

botuar më 10-06-11 11.24.PD

Një koncert me këngë fëmijësh

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Myzika/audio01_alb_31_05_10.mp3 Në lidhje me Ditën ndërkombëtare të fëmijëve ju ofrojmë një koncert me këngë fëmijësh. Po të doni të dëgjoni koncertin klikoni AUDIO. Ju urojmë minuta të këndshme!

botuar më 10-06-01 10.32.PD
Razvigor Popov dhe Mimi Ivanova

Razvigor Popov me jubile

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Lichnosti/audio01_alb_25_05_10.mp3 Razvigor Popov - pianist, kompozitor, autor i teksteve dhe jo në vend të fundit - pedagog, feston jubile. Po të doni të mësoni më shumë për karrierën e tij muzikore dhe të dëgjoni..

botuar më 10-05-28 7.53.PD
Në ditët e festivalit mund të dëgjohet muzikë nga mbarë bota.

Festivali Folklorik i Fëmijëve “Miqësi pa kufi”

Valle unike fëmijësh nga mbarë bota, të prezantuara nga artistë të talentuar të vegjël, hare e madhe, gëzim pa kufi dhe vitalitet - kështu shkurtimisht mund të përshkruajmë programin e larmishëm të festivalit të vetëm ndërkombëtar të fëmijëve “Miqësi pa..

botuar më 10-05-27 11.39.PD

Koncert festiv me rastin e 24 majit

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Myzika/Audio01_alb_20_05_10.mp3 Me rastin e Ditës së shkrimit bullgar dhe të iluminizmit dhe kulturës sllave ju ofrojmë një koncert festiv. Po të doni të dëgjoni interpretime të disa prej koreve të fëmijëve shkruara..

botuar më 10-05-21 9.49.PD
Këngëtarja e re Nora

Lajme muzikore

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Myzika/audio02_alb_17_05_10.mp3 Në fund të prilli këngëtarja e re e muzikës rok Nora bëri premierën e videoklipit për këngën e saj më të re “Ku”. Me të këngëtarja e talentuar mori pjesë në konkursin për këngë..

botuar më 10-05-18 8.41.PD

Incizime nga tubimet folklorike kombëtare në Koprivshtica

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Myzika/audio01_alb_17_05_10.mp3 Në Tubimin e tretë kombëtar të folklorit bullgar në Koprivshtica, i cili u organizua gjatë vitit 1976, morën pjesë 3000 amatorë. Për herë të parë në këtë festim u dëgjuan këngë..

botuar më 10-05-18 8.35.PD

Ju prezantojmë etnomuzikologen e shquar bullgare Elena Stoin

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Myzika/audio02_alb_05_05_10.mp3 Në fushat akademike bullgare emri Elena Stoin është sinonim i devotshmërisë ndaj shkencës muzikore-folklorike, së cilës etnomuzikologia ia ka kushtuar tërë jetën. Ajo ka kontribut të..

botuar më 10-05-10 12.21.MD

Koncert me rastin e Ditës së Shën Gjergjit

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Myzika/audio02_alb_03_05_10.mp3 Dita e Shën Gjergjit është kulmi i festave popullore në kalendarin bullgar të riteve pranverore. Shën Gjergji konsiderohet mbrojtës i kopeve, i bujqve, i gjelbërisë pranverore dhe i..

botuar më 10-05-04 11.47.PD

Këngë popullore bullgare, kushtuar punës

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Myzika/audio01_alb_29_04_10.mp3 Dashuria ndaj punës është një prej vetive më të respektuar nga bullgari. Duke punuar njeriu arrit mirëqenie në jetë. Prandaj nuk është e rastit se ka aq shumë këngë, kushtuar punës, në..

botuar më 10-04-30 1.48.MD