Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Indeksi global i pasaportave, Bullgaria e 19 në botë

Foto: BGNES

Kompania Henley & Partners me seli në Londër botoi të dhënat e aktualizuara të indeksit të pasaportave, i cili pasqyron kufizimet dhe lehtësimet që i kanë shtetasit me pasaporta të ndryshme gjatë udhëtimit në botë.

Në të Bullgaria ndodhet në vendin e 19-të me mundësitë e saj për udhëtime pa viza në 169 shtete. Vitin e kaluar vendi ynë renditej në 20-in, bashkë me Rumaninë, me akses të lirë në 156 shtete. Në krye të kësaj renditjeje është Japonia, shtetasit e së cilës mund të vizitojnë vetëm me pasaportat e tyre 190 shtete. Në vend të dytë janë poseduesit e pasaportave të Koresë së Jugut dhe Singaporit, të cilat nuk kanë nevojë për vizë në 189 shtete.

Lideri i deritanishëm me mobilitet global më të madh Gjermania humbi dy pozicione dhe tani është në vend të tretë bashkë ne Francën, dhe shtetasit e tyre mund të hyjnë lirisht në 188 shtete. Në fund të renditjes janë Iraku dhe Afganistani, pasaportat e të cilëve sigurojnë mundësi për udhëtim në 30 shtete në botë.


Më shumë nga rubrika

U arrestua drejtori i termocentralit “Bobov Doll”

Drejtori i Termocentralit “Bobov Doll” Emill Hristov u arrestua nga policia për 24 orë. Radioja Kombëtare Bullgare njoftoi, se sipas informacionit të pa ripohuar prokuroria ngriti procedurë paraprake kundër tij. Para më se një jave për shkak të djegies së..

botuar më 20-02-20 7.12.MD

Komisioni parlamentar është gati me raportin për ndalimin e sinjalit të Radios Kombëtare Bullgare vitin e kaluar

Ka indikacione, por nuk ka prova, se u ushtrua presion politik për ndalimin e sinjalit të programit qendror “Horizont” të Radios Kombëtare Bullgare për 5 orë në shtator të vitit 2019. Ky është konkluzioni kryesor në raportin e komisionit të përkohshëm..

botuar më 20-02-20 6.54.MD
Galja Dimitrova

Agjencia Kombëtare e të Ardhurve garanton mbrojtje më të lartë të të dhenve personale

Masat, të cilat Agjencia Kombëtare e të Ardhurve ndërmerr për mbrojtjen e të dhënave personale do të garantojnë mbrojtje më të sigurte të të dhënave. Këtë e deklaroi para Radios Kombëtare Bullgare drejtoresha ekzekutive e agjencisë Galja Dimitrova. Ajo..

botuar më 20-02-20 6.26.MD